Foto: Alina Fejzo

THE GUESTS featuring Lucy Woodward & Henry Hey (VS)

9 augustus 2024 in Catharinakapel Harderwijk

Lucy Woodward – Voice
Henry Hey – Piano

Eenmalig duo optreden in Nederland. Soms komen artiesten op je pad waar je alleen maar “ja graag” tegen kunt zeggen. Zomervakantie of niet, de kapel gaat er voor open.

Wie zijn de gasten? Misschien zijn het dit paar vocalisten en pianist die bij je op bezoek komen, of misschien zijn de gasten alle songwriters en iconische artiesten waaruit dit duo hun materiaal haalt. Met een diepe waardering voor de erfenis van geweldige liedjes en grooves, nodigen de bekende meesterzangeres Lucy Woodward en de dynamische creatieve pianist Henry Hey je uit om een gezellige stoel aan te schuiven voor een energieke maar intieme avond bij ons in de Catharinakapel. Puttend uit hun eigen uitgebreide professionele ervaring als songwriters en artiesten, zullen Lucy en Henry klassieke liedjes delen uit de diepe bron van schrijvers als John Lennon, Nina Simone en anderen en zullen ze daar hun eigen bijdragen aan toevoegen.

Lucy Woodward, geboren in Londen en opgegroeid in zowel New York als Nederland, werd opgevoed door een operazangeres/musicologe/buikdanseres-moeder en een dirigent/componist-vader met muziek van Puccini, muziek uit het Midden-Oosten en meer. Die vroege invloeden hielpen haar om meer te weten te komen over de kracht van melodie en verhalende songs, wat haar uiteindelijk naar club- en coffeeshopoptredens leidde en vervolgens jingles en jazzstandaarden zong voor fooien. Lucy vond voor het eerst internationaal Top 40-succes in het begin van de jaren 2000 en scoorde voor het einde van 2004 2 BMI Music Awards. Ze volgde het succes van haar Atlantic Records-debuut op met een reeks veelgeprezen releases die werden opgenomen voor de labels Barnes & Noble, Verve en GroundUP/Universal. Afgezien van het succes van haar solocarrière, is Lucy een artiest geweest die toerde met Pink Martini (waardoor ze binnen een paar dagen in het Kroatisch, Turks en Japans moest leren zingen), Rod Stewart (waardoor ze in tientallen landen optrad) en Snarky Puppy (meer dan 10 jaar samenwerkingen, waaronder een optreden in Royal Albert Hall en Grammy voor hun album Family Dinner vol.1). Meer recentelijk nam Lucy twee albums op met de Grammy-genomineerde gitaarvirtuoos Charlie Hunter, wat leidde tot optredens op festivals en jazzclubs in Noord-Amerika en Europa. Woodward’s opnamecredits omvatten ook achtergrondzangeres en arrangeur met onder meer Celine Dion, Barbra Streisand en Chaka Khan, evenals op verschillende filmsoundtracks.

Henry Hey’s relatie met zang en melodie begon al voordat hij kon lopen. Als zoon van twee muziekminnende ouders absorbeerde Henry vanaf zijn vroegste dagen uren aan The Beatles, orkestrale muziek en jazz. De zoektocht naar muziek zorgde er uiteindelijk voor dat Henry naar New York City verhuisde, waar hij zou optreden met jazzgrootheden als Jeff “Tain” Watts, Seamus Blake en Donny McCaslin. Henry was rond deze tijd ook actief op sessies en werd gevraagd om op te nemen voor verschillende grote filmmuziek en popalbums. Tegelijkertijd vroeg de beroemde producer Phil Ramone Henry om zich bij de huisband aan te sluiten voor de jaarlijkse Songwriter’s Hall of Fame-awards. Toen de industrie dit opmerkte, leidde dit werk ertoe dat Hey de muzikale leider werd van drie opmerkelijke liedjessmeden, Rod Stewart (voor de “Great American Songbook”-tournees), George Michael (“Symphonica”) en David Bowie (“The Next Day” en het theaterstuk “Lazarus”). Te midden van al het werken met deze artiesten, verloor Henry nooit het liedjesambacht uit het oog, en koesterde die liefde in een gezamenlijke schrijfrelatie met popgroep Empire Of The Sun, waarbij hij meeschreef aan verschillende van hun opgenomen nummers. Henry is ook de mede-oprichter van twee bereisde en veelgeprezen instrumentale groepen, Rudder en Forq, die optreden op de meeste grote festivals in heel Europa. Het was tijdens Henry’s vroege jaren in NYC waar hij Lucy ontmoette en met haar begon op te treden. Door in het begin van hun carrière samen op te treden in verschillende omgevingen, konden ze uit de eerste hand de kunst van het interpreteren van liedjes leren. Henry coproduceerde later Lucy’s album “Till They Bang On The Door” uit 2016, dat het eerste nummer bevatte dat ze ooit samen schreven, ‘Free Spirit’.

Video released last year:

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podium Kunsten.

Aanvang 20.15 uur
Deur open 19.45 uur
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten