Programma 2020-2021

6 juni 2020
Afgelast i.v.m. Coronavirus!

Youn Sun Nah & Ulf Wakenius

Exclusief concert in Nederland van twee internationale topartiesten.
Het is ons gelukt om de Zuid-Koreaanse jazzzangeres Youn Sun Nah naar Nederland te halen. Op 6 juni 2020 geeft zij een exclusief concert in de intieme Catharinakapel. Dit doet zij samen met de legendarische Zweedse jazzgitarist Ulf Wakenius.

Youn Sun Nah is tot op heden slechts enkele keren in Nederland te bewonderen geweest. In 2019 stond zij op het North Sea Jazzfestival en sprak Jazzism over “diepgang en sensatie” tijdens haar concert in de stampvolle zaal. Een “stemkunstenaar van uitzonderlijke klasse”.

Zij geeft een duo concert met de virtuoze gitarist Ulf Wakenius, onder meer bekend als de laatste gitarist van Oscar Peterson. Een gitarist die zeer intiem kan spelen maar zijn gitaar ook kan laten klinken als een orkest.
Samen geven zij al jaren concerten over de hele wereld waaronder Montreux, Montreal, Marciac, Monterey etc. Op 6 Juni dus bij ons in de Catharinakapel.

Locatie

Kaarten

17 september 2020 

Yuri Honing Acoustic Quartet

“Bluebeard”, nieuw project Yuri Honing op de Jazzdagen Harderwijk

Een van de hoogtepunten van de Jazzdagen Harderwijk 2017 was zeker het concert van Yuri Honing “Goldbrun”. Wij zijn dan ook blij dat het weer gelukt is om dit fantastische quartet bij ons in de Catharinakapel te hebben met hun nieuwe programma “Blauwbaard”.

Het gebeurt niet vaak dat er meerdere vijfsterren recensies worden uitgedeeld voor
opeenvolgende albums. “Yuri Honing komt met zijn kwartet tot een nieuw, warm en empathisch geluid” (★★★★★ de Volkskrant) en “bij dit kwartet versmelt de muziek tot iets onbenoembaar moois” (★★★★★ Trouw), zijn maar twee van de vele prachtzinnen die we kunnen citeren.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur.

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 21,00.

1 oktober 2020
Afgelast i.v.m. Coronavirus!

Lloyd Spiegel (Australie)

Blues & Roots uit Australië – virtuoos en humorvol

Met een negental cd’s op zijn naam, een onafgebroken tourschema en de podium ervaring welke hij opdeed tijdens zijn 35-jarige carrière is Lloyd Spiegel uitgegroeid tot de drijvende kracht van akoestische bluesscene in Australië. In het toonaangevende Australian Guitar Magazine’s stond Lloyd onlangs in een lijst van 50 Australische top-gitaristen aller tijden. Niet alleen in eigen land maar ook ver daarbuiten is hij een zeer gerespecteerd muzikant getuige zijn tours door Europa en USA waarbij hij opende voor oa. Ray Charles, Bob Dylan en Etta James.

Lloyd’s live show is about his connection with the audience: “Ultimately, my job is to give people a couple of hours off and hopefully they leave with a smile on their face. That connection is the most satisfying part of my travels. It fuels my touring and inspires my writing. Meeting people from all walks of life is what convinces me to jump on that next flight.”

Locatie

Kaarten

15 oktober 2020

Peter Beets

Our Love Is HereTo Stay (Gershwin Reimagined) m.m.v.
Martijn van Iterson – gitaar, Frans van Geest- contrabas

Wereldwijd wordt Peter Beets gezien als een van de beste jazzpianisten aller tijden. Met zijn succesvolle optredens en geliefde bewerkingen van klassieke muziek heeft hij een grote schare trouwe fans opgebouwd. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets leverde ongekend goed ontvangen jazzalbums af, waaronder ‘Our Love Is Here to Stay ( Gershwin reimagined’).
Our Love Is HereTo Stay (Gershwin Reimagined)
In 2019 kwam het album van pianist Peter Beets uit: Our Love Is Here To Stay (Gershwin Reimagined). Klassieke muziek, blues, jazz, latin, volksmuziek: Alles zit in de muziek van George Gershwin! Gershwin verbindt werelden, versmelt kunst en entertainment, brengt de artiest en de luisteraar bij elkaar, verbindt generaties en verbroedert culturen. Gershwin heeft tijdloze kunst naar de straat gebracht en toegankelijk gemaakt tot in de huiskamer. Werkelijk iedereen voelt zich verbonden met deze muziek, jong en oud, door alle lagen van de samenleving.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 20,00.

29 oktober 2020

Bert van den Brink, Bart van Lier, Jasper Somsen & Angelo Verploegen

Vier topmuzikanten bij elkaar in onze intieme Kapel gaat weer genieten worden. Wij zijn dan ook blij dat wij dit bijzondere kwartet voor een eenmalig optreden in Nederland hebben weten te programmeren.

Bart van Lier- Trombone
In 1968 begon Bart van Lier met zijn freelancewerkzaamheden voor radio, televisie en de platenindustrie. Tot voorkort was Bart werkzaam als eerste trombonist bij het Metropole Orkest. Verder trad hij o.a. op met Bart’s Bones, Nueva Manteca, Trio Bart van Lier en het Bart van Lier/Ilja Reyngoud Quintet. Naast zijn uitvoerende werkzaamheden is Bart een zeer gedreven docent. Zo doceerde hij aan de diverse conservatoria in binnen- en buitenland. Hij wordt gezien als een van de prominentste trombonisten van ons land.

Aanvang 20.15 uur. Deur open 19.45 uur.

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 20,00.

12 november 2020

Jesse van Ruller & Reinier Baas

Jazzdagen Harderwijk

Toen hij een jaar of vijftien was, zag gitarist Reinier Baas hem voor het eerst spelen: de wereldberoemde en onnavolgbare jazzgitarist Jesse van Ruller. Dat dát allemaal kon op een gitaar, daar viel zijn bek van open. Enkele jaren later begon Baas zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij één op één les kreeg van onder meer: van Ruller. Weer vijftien jaar later zijn ze beiden docent aan datzelfde conservatorium, en worden ze tot de meest vooraanstaande gitaristen van Europa gerekend. De NTR portretteerde meester en student voor het programma ‘New Generation’
Wij waren bij de opname van het concert New Generation van NPO 2 Soul & Jazz en wisten na afloop gelijk wat wij wilden: een uniek duo-concert in de Catharinakapel, 12 november 2020 dus!

Gitarist Jesse van Ruller behoort tot de top onder de jazzgitaristen van zijn generatie. De grote Amerikaanse gitarist Jim Hall zegt over hem: ‘A most expressive player; he really touched me on a personal level.’ Van Ruller was dan ook de eerste Europese musicus die de prestigieuze Thelonious Monk Competitie won in 1995 met in de jury Pat Metheny en John Scofield.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur.

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 17,50.

27 november 2020

Denise Jannah & Wolf Martini

“Jannah en Martini vormen een formidabele combinatie, een informeel en boeiend muziekkoppel dat moeiteloos het Jazz idioom naar hun persoonlijke, individuele hand zet. Zeer stijlvol.”
(Thijs Odendal in krant ‘Beeld’, Johannesburg/ Zuid Afrika)

Kom genieten van zangeres Denise Jannah en gitarist Wolf Martini in hun zeer gevarieerd en intiem duo-programma. Reeds 20 jaar duurt hun zeer plezierige samenwerking, en hun breed repertoire varieert van Jazz tot Latin, met uitstapjes naar Pop, Chansons, Gospel en Blues. Denise’s stilistische veelzijdigheid, met daaraan gekoppeld haar meertaligheid, is een absolute meerwaarde. In Wolf Martini hebben we naast haar de perfecte en meest stijlvolle begeleider, met solo’s die nooit voorspelbaar zijn, tegelijkertijd speels en virtuoos.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur.

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 18,00.

8 april 2021

I COMPANI

Jazz- en filmmuziek ensemble
Samenwerking Stad als Podium, Jazz On The Corner en Filmhuis Harderwijk
Dubbelprogramma: A Paris en FelliniAmo

I COMPANI Jazz- en filmmuziek ensemble I Compani brengt een ode aan Fellini, een van de belangrijkste naoorlogse Italiaanse filmregisseurs. Federico Fellini overleed in 1993 en al ruim 35 jaar voert bandleider Bo van de Graaf met overtuiging muziek uit diens films uit. Livemuziek maken bij filmscènes is Van de Graafs passie, een vaardigheid die hij steeds verder ontwikkeld heeft. Op allerlei manieren experimenteert hij met combinaties van muziek, beeld, theater, poëzie en dans. I Compani bestaat momenteel – naast de leider op diverse saxofoons – uit violist Friedmar Hitzer, accordeonist Gert Wantenaar, pianist Leo Bouwmeester en ‘de motor’ achter het legendarische Willem Breuker Kollektief: contrabassist Arjen Gorter en drummer Rob Verdurmen.

Aanvang 20.15 uur. Deur open 19.45 uur.

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 17,50.

Afgelopen Voorstellingen

Dit event is voorbij

24 januari 2020

FAY CLAASSEN Band

Fay won voor haar inmiddels 9e album “Luck Child” maar liefst 2 Edisons!!
Met haar herkenbaar timbre is zij ze één van de grote vrouwelijke stemmen van de Europese jazz & crossover. Voor Close to you gaat Fay terug naar muziek uit haar verleden. Dierbare herinneringen van een leven vóór de Smartphones en tablets!
In 2017 werd Fay gevraagd om mee te werken aan een album met evergreens ten bate van het Prinses Maxima Fonds. De ontmoeting met liedjes als One day I’ll fly away en Killing me softly overviel Fay zo positief, dat er een sterke wens ontstond een programma te maken. Herkenbare en tijdloze muziek. Bij velen in het geheugen gegrift. Uiteraard zullen ook nummers van “Luck Child” niet ontbreken.

Zang: Fay Claassen / Piano, toetsen: Karel Boehlee / Gitaar: Peter Tiehuis / Basgitaar: Theo de Jong.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

13 februari 2020

Baldych – Courtois – Telderman

Supertrio Bałdych-Courtois-Telderman transformeert de eeuwenoude, klassieke formatie van viool, cello en piano tot een kolkende muzikale ervaring met een nieuw geluid. Dankzij de bijzondere klik tijdens de eerste ontmoeting in 2018 is het trio nu op weg naar het creëren van hun debuutalbum, dat zal uitkomen in 2020. De Poolse violist Adam Bałdych, cellist Vincent Courtois uit Parijs en Nederlandse pianist en initiatiefnemer van het trio Rogier Telderman staan individueel niet alleen bekend om hun onomstreden composities. Ook behoren zij qua improvisatie tot de absolute top van Europa.

De combinatie tussen precisie en innovatie maakt het werk van deze drie-eenheid tot een intrigerend en uniek repertoire. JazzNu schreef: “Als je deze drie zo inventieve musici zou moeten categoriseren kun je niet onder het woord ‘super’ uit. Een supertrio derhalve”. Of: “Muzikale poëzie van het hoogste niveau”, aldus Jazzenzo.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

20 februari 2020

Enrico Pieranunzi | Jasper Somsen | Jorge Rossy

“Common View” van drie internationale top artiesten op de Jazzdagen Harderwijk.

Na meer dan dertig concerten en internationaal lovende kritieken over de albums “Tales From The Unexpected” en “European Trio” (met André Ceccarelli op drums), namen de Italiaanse meesterpianist Enrico Pieranunzi en de Nederlandse contrabassist Jasper Somsen in 2018 hun derde album op. De wereldwijd hooggewaardeerde Catalaanse drummer Jorge Rossy (voormalig lid van het Brad Mehldau Trio) completeerde het trio in de studio. Het album is een verfrissende en evenwichtige kijk in de muzikale ziel van drie totaal verschillende musici/componisten die prachtig samenkomen in één “Common View”. “Common View” werd geproduceerd door Jasper Somsen in opdracht van Challenge Records en zal in oktober 2019 worden uitgebracht.

De officiële cd-presentatie vindt plaats op 21 februari in het Bimhuis Amsterdam maar het trio bijt de spits af tijdens de Jazzdagen Harderwijk in de intieme Catharinakapel.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur.

Locatie

Kaarten