Programma 2023 / 2024

UITVERKOCHT

10 december 2023

Ramón Valle & Maite Hontelé

Van Cuba naar Colombia

Op 10 december sluiten wij een prachtig jaar Jazzdagen Harderwijk 2023 af met een extra ingelast concert, en niet zomaar een concert:

De Cubaanse pianist Ramón Valle samen met de meervoudig Latin Grammy Award genomineerde Maite Hontelé (trompet) nemen ons mee op een muzikale reis van Cuba naar Colombia.

Maite Hontelé pakt haar trompet weer op na ruim vijf jaar stilte. In de ruim negen jaar ervoor was zij de Koningin van de Salsa in Colombia. Ze was een voorbeeld en inspiratiebron voor vele vrouwen en mannen en toerde met haar band voor grote uitverkochte podia over de hele wereld. Na haar terugkeer in Nederland vertelde Maite haar verhaal hierover in de 2doc documentaire Ademtocht, de vele gezichten van Maite Hontelé.

Nu na vijf jaar treedt Maite weer op en samen met de energieke en charismatische Cubaanse pianist Ramón Valle geven zij een intiem en sprankelend concert bij ons in de Catharinakapel. Onlangs nog te zien op de NPO2 Podium Klassiek dachten wij gelijk: zou dit nog lukken?

Ja dus, op zondagmiddag 10 december a.s.

Maite Hontelé
Het is voor een Europese muzikant geen gemakkelijke opgave om geadopteerd te worden door de geboorteplaats van de Latijns-Amerikaanse muziek. Voor latino’s is het duidelijk: Maite Hontelé is een echte, ondanks dat ze uit Europa komt. De Nederlandse trompettist, componist en bandleider bewijst haar gelijk met haar muziek, opgenomen op vijf albums vol salsa, son cubano, chachachá, salsa ‘urbana’, mozambique, latin-jazz, changuï en rumba. Geen wonder dat ze tweemaal werd genomineerd voor een Latin Grammy Award, werkte met grote namen als Gilberto Santa Rosa, Vicente García en Orquesta Aragón en toerde met onder meer Rubén Blades, Yuri Buenaventura, Issac Delgado, Sonora Ponceña en Oscar D’ Leon. Haar laatste album Cuba Linda werd opgenomen in de legendarische Egrem studio’s (Buena Vista Social Club). Na een pauze van vijf jaar staat ze nu weer op het podium, op zoek naar het muzikale avontuur.

Ramón Valle
Ramón Valle “Het andere gezicht van de Cubaanse jazz”, zo wordt de bekende Cubaanse jazzpianist Ramón Valle al jaren genoemd. Ramón onderscheidt zich door zijn golden touch op de piano en zijn gave voor het creëren van originele, memorabele melodieën. Ramón wordt over de hele wereld geprezen om zijn overdonderende, expressieve pianospel, waarin zijn Cubaanse achtergrond en zijn klassieke scholing sterk aanwezig zijn. Valle speelde op vele prestigieuze festivals als London Jazz, North Sea Jazz, Havana Jazz en Montreux Jazz Festival.
Wij kennen Ramón Valle nog van het eerste jaar (2017) Jazzdagen Harderwijk waar hij samen met Eric Vloeimans een onvergetelijke indruk achterliet.

In 2018 wint Ramón Valle de Cubadisco Award. Cuba’s meest prestigieuze muziekprijs, voor zijn album ‘’The Art Of Two’’ in de categorie ‘’Best Instrumentale Album”.

In 2019 ontvangt Ramón een ere-award voor zijn werk als pianist en componist en wordt hij benoemt tot een van de beste Latin Jazz pianisten in de wereld.

“Ramón’s podiumpresentatie is overweldigend, of het nou is binnen de gelederen van een orkest of bij het leiden van zijn trio. Zijn optredens en podiumpresentatie zijn charismatisch, zijn muziek bedwelmend. Hij is niet langer de ruwe diamant, maar het perfect gesneden juweel.” – Scott H. Thompson, journalist

Check voor meer informatie over Ramón Valle www.ramonvalle.com

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

Aanvang 15.00 uur
Deur open 14.30 uur.
Prijs vv € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten

Locatie

Kaarten

18 januari 2024

StarkLinnemann Trio

Transcending Liszt

De formatie StarkLinnemann is als geen ander in staat muziekhistorische tijdvakken en geografisch bepaalde verschillen in muziekstijlen met elkaar te verbinden. Hun succesvolle crossover projecten waarbij klassieke meesterwerken zijn vertaald naar een overtuigend 21e eeuw idioom zijn door binnen- en buitenlandse pers zeer positief ontvangen. Met overdonderende concerten op vele festivals en in o.a. Alexandrinsky Theater in St Petersburg en Het Concertgebouw in Amsterdam heeft StarkLinnemann inmiddels een onuitwisbare indruk achtergelaten op de nationale en internationale muziekscene.

Op 18 januari staat met name hun laatste album “Transcending Liszt” centraal. Dit album kreeg maar liefst een 4 sterren recensie in DownBeat Magazine!

Transcending Liszt is een indrukwekkende show van ongekende kwaliteit. Verschillende werken van Franz Liszt worden op moderne wijze uitgevoerd door het StarkLinnemann Trio. De composities worden in zijn geheel getransformeerd naar deze tijd en moderne harmonieën en hippe grooves worden toegevoegd zonder de ziel van de muziek te beschadigen. Ook avontuurlijke improvisaties zullen niet ontbreken aan deze liveshow. De muziek van Transcending Liszt kent een grote diversiteit aan stijlen waardoor deze het beste kan worden omschreven met de term Universal Crossover Music.

Bezetting:
Paul Stark piano
Maciej Domaradzki contrabas
Jonas Linnemann drums & percussie

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Podium Plan en Fonds Podium Kunsten.

Aanvang 20.15 uur
Deur open 19.45 uur
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten

Locatie

Kaarten

8 februari 2024

Emine Bostanci: Dareyn Q.7

Oost en West op lyrische wijze met elkaar vervlochten.

Emine Bostancı, virtuoos bespeler van de Turkse kemenche (knievedel) is oprichter en spil van deze bijzondere groep. Ze beheerst de oude Ottomaanse hofmuziek tot in de puntjes, maar is evenzeer thuis in de Turkse volksmuziek. Celliste Maya Fridman was al langer van de partij, maar onlangs groeide Dareyn uit tot een kwartet met Franz von Chossy op piano en Vinsent Planjer op percussie. De muziek uit het Midden-Oosten is deze mannen inmiddels zeer vertrouwd; bij Franz vanwege zijn deelname aan de groep Arifa en bij Vinsent door zijn langjarige samenwerking met Rembrandt Frerichs en Tony Overwater. Kenmerkend voor de muziek van Dareyn is de lyrische en vaak weemoedige klank van door elkaar heen kringelende melodielijnen uit kemenche en cello die, omlijst door zorgvuldig gedoseerd klavierspel en slagwerk, Oost en West met elkaar vervlechten. De nieuwe bezetting opent bovendien nieuwe mogelijkheden qua dynamiek, met als gevolg dat het er af en toe verrassend uitbundig en swingend aan toe gaat.

Bezetting:
Emine Bostancı – kemenche, zang
Maya Fridman – cello, zang
Franz von Chossy – piano
Vinsent Planjer – percussie

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podium Kunsten en Nationaal Podium Plan.

Aanvang 20.15 uur
Deur open 19.45 uur
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten

Locatie

Kaarten

28 februari 2024

Ben Poole (UK) en Guy Smeets (NL)

De vonken schieten ervan af wanneer deze heren uitpakken met prachtige songs en gitaarwerk.

De achtentwintigjarige Ben Poole wordt momenteel omschreven als een van de meest opwindende jonge blues/rock performers. Ben toert door de Benelux met de jonge Nederlandse virtuoze bluesgitarist Guy Smeets. Na een succesvolle tour en optreden op Paaspop in 2023 keren ze in het voorjaar van 2024 terug.

Ben en Guy zijn goede vrienden die het heerlijk vinden om samen te spelen en te zingen en dat merk je aan alles. De vonken schieten ervan af als de heren uitpakken met prachtige songs en gitaarwerk.

Ben Poole
“Truly astonishing” – Classic Rock Magazine; “F***ing amazing!” – Jeff Beck; “A REALLY good player” – Gary Moore; “So amazing!” – Beth Hart; “Killer!” – Kenny Wayne Shepherd. Als je de opmerkingen hierboven leest van enkele van de grootste gitaristen van de vorige eeuw en enkele van de meest gerespecteerde blues/rock/ soulartiesten in de wereld van vandaag dan weet je gewoon dat ze iets heel bijzonders hebben gehoord.

Guy Smeets
Geworteld in blues sinds zijn vroege jeugd en geïnspireerd door de muziek van blues giganten als Stevie Ray Vaughan, is Guy uitgegroeid tot een alleskunner met een eigen herkenbare sound. Winnaar ‘Best Dutch Blues Musician’ award in 2019. Ook als componist, songwriter en producer creëert Guy overtuigend zijn eigen sound. De overstap van kleine pub podia in zijn woonplaats naar grote podia, zoals AFAS Live en Ziggo Dome, en internationale tournees door Europa kwamen al even snel. 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podium Kunsten.

Aanvang 20.15 uur
Deur open 19.45 uur
Prijs vvk € 12,50 plus € 1,25 ticketkosten

Locatie

Kaarten

7 maart 2024

Mike Farris (USA)

Grammy Winner Mike Farris in concert.

Grammy winnaar Mike Farris heeft een dijk van een stem en mixt blues, soul, americana en gospel in zijn muziek. Zijn stem doet je soms denken aan die van Al Green, Sam Cooke of Otis Redding maar zijn muziek is meer veelzijdig. Hij doet alles met enorm veel passie. Niet voor niets won hij in 2015 een Grammy voor zijn geweldige album Shine For All The People. Rolling Stone zei over Mike: “supersized voice filled with the electricity of Saturday night and the godly grace of Sunday mornings.” Mike heeft het talent om ook songs van andere artiesten helemaal eigen te maken zo ging zijn versie van Mary Gauthier’s Mercy Now ook echt door merg en been. Verder wordt Mike door collega’s ook bijzonder gewaardeerd en werkte hij ook samen met o.a. Joe Bonamassa en Jo Harman en zong hij ook mee op Patty Griffin’s Downtown Church.

Duo concert:

Wij zijn uiteraard zeer verheugd dat wij Mike Farris, een heuse Grammy Winnaar bij ons mogen aankondigen. Het wordt een duo concert. Wie Farris meeneemt is op dit moment nog onduidelijk en wordt later aangekondigd.

Bezetting:
Mike Farris – zang/gitaar
TBA

Pers en wetenswaardigheden:
“With a supersized voice filled with the electricity of Saturday night and the godly grace of Sunday mornings .”  — Rolling Stone Country.

“Mike Farris has enough heart, soul, and power to light up a city. He mixes up the elements and turns them into something new, beautiful, and uniquely his own.” — Buddy Miller.

2018 Grand Ole Opry Debut
2015 GRAMMY Award – Best Roots Gospel Album for Shine For All The People
2014 Austin City Limits Hall of Fame TV special with Kenny Wayne Shepherd & Double Trouble
2011 Featured performer at Rock And Roll Hall of Fame’s 16th Annual American Music Masters Concert honoring Aretha Franklin
2010 GMA Dove Award – Traditional Gospel Album of the Year for SHOUT! Live
2010 Featured performer on Patty Griffin’s Grammy winning Downtown Church. Also appeared with Patty Griffin on Austin City Limits Taping
2008 Americana Music Association’s New / Emerging Artist of the Year Award

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podium Kunsten.

Aanvang 20.15 uur
Deur open 19.45 uur
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten

Locatie

Kaarten

24 maart 2024

Jan van Duikeren’s JVD4 featuring John Engels

Maar liefst twee Edisons ontving trompettist Jan van Duikeren voor zijn veelgeprezen ballad album Short Stories met JVD4 en de strijkers van het Metropole Orkest. Een kroon op de samenwerking van deze vier musici van absolute wereldklasse, al is Van Duikeren, (die zelf ook verantwoordelijk was voor een groot aantal composities), vooral blij dat het bij de opnamen gelukt is om de magie tussen de vier heren te vereeuwigen.

Alleen al het gerucht dat Van Duikeren samen met de inmiddels 88-jarige drumlegende John Engels, Karel Boehlee (piano) en Aram Kersbergen (contrabas) de handen ineen sloegen zorgde in 2015 voor een uitnodiging van het befaamde Tokyo Jazz Festival en een Japans platencontract. Het zegt iets over de internationale status van de vier bandleden. De naam JVD4 is ook een Japans idee, vanwege de onuitspreekbare namen van het viertal.

Waar dit dynamische kwartet ook speelt: Binnen mum van tijd is het publiek gegrepen door het speelplezier en de ongekende energie. Op zondagmiddag 24 maart dus bij ons in de Catharinakapel. Verwacht een mix van hun mooiste eigen composities, aangevuld met een aantal persoonlijke favorieten van de bandleden.

Bezetting:
Jan van Duikeren – trompet
John Engels – drums
Karel Boehlee – piano
Aram Kersbergen – contrabas

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podium Kunsten.

Aanvang 15.00 uur
Deur open 14.30 uur
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten

Locatie

Kaarten

18 april 2024

Kinan Azmeh, Eric Vloeimans en Jeroen van Vliet

Blow the Wind Easterly

Na het daverende succes van Levanter zijn Kinan Azmeh, Eric Vloeimans en Jeroen van Vliet terug met een nieuwe voorstelling. Een concert waarin hun werelden samensmelten en drie broeders in muziek elkaar weer vinden in Blow The Wind Easterly.

De Kinan Azmeh is een internationaal bewonderd musicus. Deze topklarinettist uit Damascus nodigde onze toptrompettist Eric Vloeimans tien jaar geleden uit voor een eerste, bijzondere samenwerking en sindsdien zijn de mannen onafscheidelijk. Al lang was Vloeimans gefascineerd door oosterse klanken en de muzikale klik was zo sterk dat het voelde alsof ze al eeuwen samenspeelden. Ze wilden allebei meer en speelden samen Levanter, een betoverende voorstelling waarin de mannen werden bijgestaan door toppianist Jeroen van Vliet. De synergie tussen de muzikanten was zo sterk dat een nieuwe samenwerking niet uit kon blijven.

In Blow The Wind Easterly komen de mannen met nieuw repertoire en nemen ze je mee op een muzikale ontdekkingsreis naar verre einders. In een avond met onverwachte vergezichten en de eindeloze, alles omarmende zee. Je waant ze te kennen maar bereid je voor op een magische verrassing.

Bezetting:
Kinan Azmeh – klarinet
Eric Vloeimans – trompet
Jeroen van Vliet – piano

Wij zijn zeer blij dat het gelukt is om deze topformatie bij ons in de intieme kapel te krijgen. Wij verwachten veel belangstelling voor dit akoestische concert met een beperkt aantal kaarten!

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podium Kunsten.

Aanvang 20.15 uur
Deur open 19.45 uur
Prijs vvk € 22,50 plus € 1,25 ticketkosten

Locatie

Kaarten

15 mei 2024

MASHA BIJLSMA SEXTET

In dit sextet voert de geweldige stem van Masha Bijlsma de boventoon. Hoewel ook de overige bezetting van haar band, bestaande uit topblazers Ilja Reijngoud op trombone en Ben van den Dungen op saxofoon en de strakke, swingende ritmesectie met Hans Kwakkernaat op piano, Ruud Ouwehand op contrabas en Dries Bijlsma op drums, zich vrij improviserend stevig van zich laat horen. Ook wordt haar stem, naast Ilja en Ben in de frontlinie, regelmatig als derde solo-instrument ingezet. De groep speelt zowel eigen werk als prachtige arrangementen van nummers van onder andere Abbey Lincoln, Charles Mingus, Jasper van ’t Hof en ook Tony Lakatos, met wie Bijlsma meerdere cd’s heeft opgenomen. 

 Masha Bijlsma, die wereldwijd optrad en haar naam in diverse landen heeft gevestigd, behoort waarschijnlijk tot de meest onderschatte jazzvocalisten van Nederland. Ze heeft een imposant vol stemgeluid met een enorm bereik en hier en daar een aangenaam rauw randje. Haar stem klinkt Amerikaans en over For love of Abbey’, haar tribute cd voor de befaamde in 2010 overleden Amerikaanse zangeres Abbey Lincoln, schrijft Ruud Meijer in HP-de Tijd: Bijlsma zingt net zo ‘zwart’ als dat ze blank en blond is. En dat met een timing en tekstinterpretatie om jaloers op te zijn’. 

Ook haar onlangs verschenen album ‘Interaction’ (2022) is een eerbetoon, opgedragen aan twee nog niet zo lang geleden overleden bandleden: contrabassist Henk de Ligt en pianist Rob van den Broeck. De kritieken over deze indrukwekkende cd met een breed en gevarieerd repertoire zijn uitermate lovend. 

Cyriel Pluimakers in Jazzism: ‘Met ‘Interaction’ levert Bijlsma een dijk van een album af dat internationale aandacht verdient’. 

Rinus van der Heijden in JazzNu: ‘Masha Bijlsma manifesteert zich wederom als een verhalenvertelster die met haar overtuigende stemgeluid alle facetten van menselijke emoties langsgaat. Dus komt de blues voorbij, krachtige orkestklanken, doorwrochte improvisaties in zowel stem als instrumenten, rust en opwinding. (..) TOPKLASSE!’

Line up:
Masha Bijlsma – vocals
Ben van den Dungen – saxofoon
Ilja Reijngoud – trombone
Hans Kwakkernaat – piano
Ruud Ouwehand – contrabas
Dries Bijlsma – drums

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podium Kunsten.

Aanvang 20.15 uur
Deur open 19.45 uur
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten

Locatie

Kaarten

Afgelopen Voorstellingen

Dit event is voorbij

27 januari 2023

Erik Verwey Trio ft. Hermine Deurloo

About a Home

Mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo en pianist Erik Verwey zijn beide muzikale vertellers die zich bewegen op de grenzen tussen jazz, pop en klassiek.

Nadat Hermine vorig jaar het debuutalbum People Flow van Erik hoorde, belde ze hem op voor een opnamesessie en dat bleek een schot in de roos. Haar melodische speelstijl blijkt perfect te passen in de lyrische stukken van Erik. De ondersteuning van drummer Daniël van Dalen en bassist Hendrik Müller van het Erik Verwey Trio heeft geleid tot een unieke muzikale belevenis.

About a Home is een muzikale vertelling over thuis zijn, weggaan en alles wat dat met zich meebrengt. Erik heeft, op dit thema geïnspireerd, muziek geschreven voor de unieke sound van Hermine. De muzikale portretten vormen samen een verhaal en kenmerken zich als sterk melodisch, ruimtelijk, toegankelijk en dynamisch.

Het geluid van de mondharmonica roept associaties op met filmmuziek. Filmische improvisaties zijn dan ook een leidend onderdeel van de muziek, met hoofdzakelijk wortels in de jazz en plaats voor zowel Hermine als alle drie de leden van het trio.

Eind 2022 zal het album About a Home in de studio worden opgenomen in de vorm van een EP.

Bezetting:
Hermine Deurloo – mondharmonica
Erik Verwey – piano en composities
Hendrik Müller – bas
Daniel van Dalen – drums

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Podium Plan en Fonds Podiumkunsten.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

23 februari 2023

Denise Jannah & Atzko Kohashi

Een concert bijwonen van de Japans-Amsterdamse pianiste Atzko Kohashi en de Surinaams-Utrechtse zangeres Denise Jannah is iedere keer weer een bijzondere belevenis. U ziet twee topmusici die volkomen opgaan in hun grootste passie: Muziek, waarbij er nooit van ook maar enige gekunsteldheid sprake is. Wel bent u getuige van een intense en pure chemie, waarmee deze twee gelauwerde Ladies of Jazz zowel elkaar als hun publiek naar grote hoogten voeren.
In 2017 brachten zij als duo een vinyl album uit: LOST & FOUND, dat zowel nationaal als internationaal, o.a. in Japan, warm ontvangen is. Van deze door hen zorgvuldig geselecteerde selectie van prachtige Jazzy nummers zullen wij op 23 februari ook een aantal horen, naast nieuw repertoire. Zowel intens en verstild als luchtig en speels: dit wordt ten volle genieten!

Denise Jannah
Denise Jannah was de eerste Nederlandse muzikant die een platencontract tekende bij het vermaarde Amerikaanse jazz label Blue Note. De contra-alt toert over de hele wereld, heeft zeven keer op North Sea Jazz gestaan en trad op voor hoogwaardigheidsbekleders als koningin Beatrix, prins Claus, prins Willem-Alexander en prinses Máxima, de Surinaamse president Ronald Venetiaan, de Amerikaanse president Bill Clinton en zijn vrouw Hillary Clinton en Nelson Mandela.
Denise Jannah heeft twee Edisons en is benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Atzko Kohashi
Atzko Kohashi, die momenteel in Amsterdam woont, is een in Japan geboren pianist met een internationale achtergrond. Op 5-jarige leeftijd begon haar muzikale pad met het studeren van klassieke piano in Japan. Van 1994-2001 woonde Atzko in New York waar ze jazzpiano studeerde bij Steve Kuhn. Atzko heeft dus drie verschillende culturen meegemaakt: Japans, Amerikaans en Europees. Een dergelijke multiculturele achtergrond heeft zeker haar kijk op muziek beïnvloed en geleid tot haar unieke muziekstijl, warm, natuurlijk en menselijk.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Podium Plan en Fonds Podiumkunsten.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

15 maart 2023

Espen Berg – solo piano

The Catharinakapel Concert

De bekende Noorse pianist Espen Berg zal deze avond een bijzonder soloconcert geven in de intieme Catharinakapel. Wij hadden reeds het genoegen om hem als pianist met Silje Nergaard te mogen ontvangen. Ook staat hij bekend met zijn jazztrio en vanaf oktober 2022 komt zijn soloalbum “The Trondheim Concert” uit.

The Catharinakapel Concert

Het Trondheim Concert is een live-opname van een vrij geïmproviseerd concert, met een van de grootste muzikale verhalenvertellers van Noorwegen van vandaag. Pianist en componist Espen Berg begon bijna 20 jaar geleden aan zijn soloconcept te werken nadat hij het legendarische Köln Concert van Keith Jarrett had ontdekt. Hoewel het concept misschien vergelijkbaar is, is de muziek nog steeds zeer persoonlijk en uniek.

Espen reist de wereld rond met zijn jazztrio en speelt in tal van bands en projecten, variërend van moderne jazz en conceptuele hedendaagse muziek tot klassieke, pop- en volksmuziek. Deze veelzijdigheid toont zijn liefde voor muziek in het algemeen en dient als de perfecte analogie met zijn soloproject: elk concert is uniek en gemaakt in het moment, en de enige regel is om muziek te maken die een waargebeurd verhaal vertelt. Het concert in de Catharinakapel zal dan ook afwijken van het album. Het wordt immers een geïmproviseerd concert waarbij Espen zich zal laten leiden door de ruimte, de vleugel, het publiek en de sfeer. Vandaar dat wij het de naam mochten geven van onze bijzondere locatie!
Espen speelt al zijn hele leven piano en heeft een naadloze verbinding met het instrument gekregen die geen grenzen kent. Zijn immense technische vaardigheden, enorme muzikale kennis en absoluut gehoor stellen hem in staat om muziek te improviseren die klinkt als zorgvuldig geplande composities. Het zou 15 jaar duren nadat hij had besloten om zijn soloconcept toegewijd te ontwikkelen totdat hij de moed had om zijn eerste volledig geïmproviseerde concert in Trondheim te spelen en op te nemen.

Dit is nog maar het begin van wat misschien wel het belangrijkste onderdeel van Espen’s muzikale vorming en muzikale carrière zou kunnen worden. U kunt hier getuige van zijn op deze bijzondere avond.

Concert mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

31 maart 2023

Fergus McCreadie Trio

Schotse jazzpianist haalt inspiratie uit de muziek en het landschap van zijn thuisland.

Fergus McCreadie is een van de meest opwindende jonge jazzpianisten van dit moment. Met zijn unieke mix van jazz en Schotse volksmuziek geïnspireerd door de sublieme landschappen van zijn land, verovert Fergus de harten en geesten van het publiek over de hele wereld. Hij is ongetwijfeld een toekomstige ster in wording.

‘Het spelplezier spat er ruim een uur lang van af’, schreef de Volkskrant over het debuutalbum Cairn van Fergus McCreadie Trio dat verscheen op het toonaangevende Britse platenlabel Edition Records. Inmiddels is de opvolger Forest Floor verschenen, wederom een schot in de roos en werd gelijk genomineerd voor de Mercury prize 2022. In 2022 ontving Fergus de JazzFM Award voor Instrumentalist van het Jaar, bovenop het winnen van de Scottish Album of the Year Award op dezelfde dag.

Fergus heeft een aangeboren diepte, flair en natuurlijke expressie. Zijn vermogen om over te gaan van een volledige vloeiende, stralende pulse-wash van geluid naar een rustige, eerste lichte stilte in een moment is gewoon adembenemend. Hoewel zijn muziek is gebouwd op de folk tradities waarmee hij is opgegroeid, is het de veelzijdigheid van ritme en kleur, van de meest delicate tinten tot de hoogste energie, die boeiend is. De eigen composities van McCreadie zijn even speels en eigentijds als de improvisaties van het trio welke verder bestaat uit bassist David Bowden en drummer Stephen Henderson.

‘Wat heeft hij een prachthand van componeren en hoe goed snappen Bowden en Henderson steeds waar hij naartoe wil. De chemie tussen de geweldige spelende muzikanten brengt de mooiste muziek voort die momenteel binnen de jazz te horen is.’ – Written in Music.

‘Een duizelingwekkende fusie van de Schotse cultuur en jazzgeschiedenis’ – The Times.

‘Een van mijn favoriete jazz piano trio albums van de laatste jaren’ – Jamie Cullum.

Bezetting:
Fergus McCreadie piano, David Bowden contrabas, Stephen Henderson drums

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

13 april 2023

Lynne Arriale Duo, ft. Jasper Somsen, bass

De carrière van pianist/componist Lynne Arriale (USA) is gezegend met een liefde voor melodie en een plezier voor een muzikale ontdekking. Met een stijl die levendig is, maar toch lyrisch en intiem, biedt Arriale een opwindende muzikale ervaring. De volmaakte verteller, ze maakt onmiddellijk contact met haar luisteraars door haar emotioneel geladen uitvoeringen. Haar muziek is toegankelijk en intiem. Zomaar een paar vertalingen wat de internationale pers over de carrière van Lynne Arriale geschreven heeft.

Lynne heeft de afgelopen 25 jaar op vele internationale concertpodia en jazzfestivals opgetreden. Haar albums staan altijd hoog genoteerd in diverse polls. Zo ook haar laatste drie albums “Give Us These Days”, “Chimes Of Freedom” en onlangs “The Lights Are Always On” bijgestaan door haar duo partner van dit optreden Jasper Somsen op contrabas. Jasper, uiteraard bij ons niet onbekend als bassist, was naast bassist mede producer van deze succesvolle albums.

Wellicht was u nog bij het optreden van Lynne Arriale Trio bij ons in de Catharinakapel in 2018. Hier liet zij een diepe indruk achter en gelukkig komt zij nu weer terug bij ons voor een eenmalig optreden in Nederland.

Internationale pers:

“I really can’t compare her to anyone,” said collaborator and multi-Grammy winner Randy Brecker. “Her music transcends the word ‘jazz’ – it is just pure music.”

NEW YORK TIMES
“Lynne Arriale’s brilliant musicianship and bandstand instincts place her among the top jazzpianists of the day.”

DOWNBEAT
“A singular voice as a pianist and leader … a powerhouse. Haunting, gorgeous – she has a knack for finding a song’s heart.”

THE LONDON TIMES
“A superb performer and one of the most lyrical new players in the Bill Evans – Keith Jarrett tradition, she is one of the genuinely creative pianists in jazz.”

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podium Kunsten.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

7 mei 2023

Paolo Fresu & Rembrandt Trio

Paolo Fresu – trompet en bugel
Rembrandt Frerichs – piano
Tony Overwater – bas
Vinsent Planjer – drums

Lyrisch, eigenzinnig, meeslepend, filmisch. Als je een aantal eigenschappen die aan deze 4 musici worden toegeschreven achter elkaar zet, dan is de conclusie snel getrokken: Dit wordt een heel bijzonder concert. De musici zijn dan ook aan elkaar gewaagd. Deze combinatie van de typisch Nederlandse eigenwijze nieuwsgierigheid en het diepe Italiaanse gevoel voor drama en esthetiek heeft al eerder bewezen prachtige muziek op te leveren.

Na de uitverkochte tours in 2016 en 2019 worden het Rembrandt Trio en Paolo Fresu in mei 2023 herenigd voor een aantal concerten in Nederland. Wij zijn erg blij dat zij naast de grote podia op zondagmiddag 7 mei 2023 bij ons in de intieme Catharinakapel optreden.

Paolo Fresu
De Italiaanse trompettist Paolo Fresu staat al ruim 20 jaar aan de top van de Europese jazz. Hij wordt geroemd om zijn lyrische stijl die doet denken aan Miles Davis in zijn beste tijd. Paolo werkte met grote namen als Carla Bley, Stefano Bollani, Ralph Towner, Richard Galliano en Omar Sosa en ook als bandleider en initiatiefnemer van festivals heeft hij zijn sporen verdiend.

Rembrandt Trio
De Nederlandse jazzmusici Rembrandt Frerichs, Tony Overwater en Vinsent Planjer zijn al ruim een decennium bezig met een gestage opmars. Na een handvol albums en een groot aantal nationale en internationale tours voelen zij elkaar feilloos aan. Deze mate van eenheid maakt het voor gastmusici ideaal om in te stappen en zich gerespecteerd en uitgedaagd te voelen.

“Paolo Fresu is one of the most seductive trumpet players in jazz”- Jazz Times

“Rembrandts muziek is een wonder van organische creativiteit, waarin de oude en de nieuwe wereld op een voorbeeldige manier samenvloeien”- HP/De Tijd

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

26 mei 2023

Henk Kraaijeveld Quintet

Bekroond jazzvocalist en songwriter Henk Kraaijeveld ontwapent zijn publiek met zijn warme stem en charmante podiumpersoonlijkheid. De zanger brengt meeslepende muziek samen met poëtische teksten en verrassende improvisaties. Voor Henk is het verhalende karakter van muziek essentieel: ‘vanwege de kracht om mensen te verbinden met zichzelf en de wereld om hen heen’. In zijn avontuurlijke liedjes worden speelse en lichtvoetige muziek afgewisseld met intense grooves en harmonieën. Zijn ‘all-star’ quartet bevat enkele van de meest gewilde creatieve en energieke muzikanten uit Nederland. Elk concert dat de band speelt is een garantie voor spannende muzikale interactie, zowel op het podium als met het publiek, of ze nu spelen in een theater, een drukke bar of op een jazzfestival.

De band nam haar nieuwe album op in het najaar van 2022 en presenteert dit vanavond in bij ons in de Catharinakapel.

Bezetting:
Henk Kraaijeveld – zang
Daan Herweg – piano
Paul van der Feen – sax
Tobias Nijboer – bas
Roberto Pistolesi – drums

Pers over debuutalbum Passengers (2018):
“…very interesting musical personality (…) Cutting edge musical interplay, spot on…– Jazzenzo
“…sings with an inner drive that takes the listener on a journey (…) strong first album” – Jazzflits

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Podium Plan en Fonds Podiumkunsten.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

7 september 2023

Lucas Santana Brazilian Jazz Trio

Lucas Santana, deze geweldige saxofonist komt dit jaar bij ons terug in de Catharinakapel!
In 2022 trad Santana bij ons op samen met Luyi & Friends en met zijn eigen Lucas Santana 5tet. Was u daar niet bij dan kent u hem waarschijnlijk van het tv-programma Matthijs gaat door. Hier speelt hij de sterren van de hemel met de Sven Hammond Big Band.
Op 7 september 2023 komt hij met zijn Brazilian Jazz Trio en gaat hij terug naar zijn roots, de muziek uit zijn geboorteland Brazilië. In een instrumentale setting zal hij het beste uit de Braziliaanse muziek bij ons brengen. Heerlijke muziek van een geweldig trio. Op deze muziek van Santana zult u niet stil kunnen blijven zitten.

Santana speelde op plekken als het Bimhuis, Lantaren Venster en TivoliVredenburg en opperde daarmee zijn plek in de Nederlandse jazzscene. Daarnaast viel hij in diverse prijzen en was zijn eerste album gelijk al genomineerd voor een Edison.
Lucas deelde het podium met helden als Miguel Zenón, Dick Oatts, Hermeto Pascoal en Seamus Blake. Daarnaast speelde hij ondermeer met het Jazz Ochestra van het Concertgebouw, the Four Tops & Temptations en werd hij als solist uitgelicht in de Metropole Studio Sessions: World Tour – Brazil. Last but not least uiteraard bij de al genoemde Sven Hammond Big Band.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Podium Plan en Fonds Podiumkunsten.

Bezetting:
Lucas Santana – Saxofoon
Davor Stehlik – Gitaar
Pedro Ivo Ferreira – Bas

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

16 september 2023

Cantorias

Blije Bietjes FoodFestival 16 en 17 september

Dit wordt een bijzonder weekend in Harderwijk! Blije Bietjes, hét foodfestival waar eerlijk eten van kleine onafhankelijke cateraars in de schijnwerpers wordt gezet samen met de band Cantorias waar wij als Jazz On The Corner graag aan meewerken. Een heerlijke samenwerking dus!

Cantorias voert je mee met Braziliaanse muziek uit de jaren ‘70 en ‘80 in een eigentijdse setting.

Cantorias is een nieuw project waar Lilian Vieira, Nina Rompa, Anna Serierse en Femke Smit hun krachten en stemmen bundelen en Braziliaanse Close Harmony naar Nederland brengen. De vier stemmen smelten samen alsof ze al hun leven lang samen zingen en samen met een geweldige band brengen ze bezielde Braziliaanse ritmes en warme harmonieën die je bij blijven. De band, bestaande uit 8 muzikanten, heeft inmiddels hun eerste album opgenomen en deze wordt later dit jaar uitgebracht. Wij kijken er nu al naar uit en hebben ze in samenwerking met Stichting Onderstroom (www.stichtingonderstroom.nl) gelijk geboekt voor het Blije Bietjes Foodfestival op zaterdag 16 september 2023. Aanvang 21.00 uur maar ja, je bent er toch al.

Bezetting:
Nina Rompa -lead vocals
Anna Serierse – lead vocals
Lilian Vieira – lead vocals
Femke Smit – lead vocals
Breno Viricimo – bas
Daniel de Moraes – gitaar
Lucas Figueiredo Santana – sax/dwarsfluit
Udo Demandt – drums

Zie Cantorias hier

Locatie

Plantagepark Harderwijk

Kaarten

Dit event is voorbij

20 september 2023

Bert van den Brink & Angelo Verploegen

U leest het goed, de Jazzdagen Harderwijk gaat voor dit zeer bijzondere concert naar de Grote Kerk in Harderwijk!

Wij hebben Bert van den Brink uitgenodigd om een concert te geven op het bijzondere BÄTZ-Orgel van de Grote Kerk. Met de vraag: welke top trompettist wil je erbij uitnodigen? Want het wordt geen gewoon orgelconcert. Hier ging hij graag op in en binnen zeer korte tijd had Bert een van de beste trompettisten/flugelhorn speler van Nederland gevonden: Angelo Verploegen. Ook Angelo had weinig tijd nodig om ja te zeggen. Zowel Bert als Angelo hebben deze uitdaging met hoofdletters in hun agenda gezet.

Beide muzikanten zijn geen onbekenden voor ons. In de afgelopen jaren hebben zij in verschillende bezettingen bij ons opgetreden. Nu voor het eerst dus als duo in de Grote kerk.

Bert van den Brink – Orgel
Boy Edgarprijs winnaar Bert van den Brink is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist in binnen- en buitenland. De lijst musici waarmee Bert speelde is haast onuitputtelijk, w.o. Gino Vannelli, Richard Bona, Toots Thielemans, Chet Baker, Nat Adderley, Eric Vloeimans, Benny Golson, Lee Konitz, Philip Catherine, Dee Dee Bridgewater en vele anderen. Bert is tevens actief als arrangeur/producent.

Angelo Verploegen – Flugelhorn
Angelo Verploegen’s staat van dienst is duizelingwekkend, in zowel de jazz, pop als klassieke muziekwereld. Hij werkte samen met de grootste namen, zoals Larry Goldings, Bob Brookmeyer, Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Louis Andriessen, Gino Vanelli, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Frank Boeijen. Meest bekend staat hij als co-leader/producer van het vermaarde The Houdini’s Sextet. Angelo is een vaste waarde in het Metropole Orkest en Jazz Orchestra of the Concertgebouw maar ook in kleine bezetting o.a. met Verploegen, Verhoeff & van der Westen.

Wij zijn zeer blij met dit bijzondere concert in Nederland. Een unieke kans om beide “meesters” te horen spelen. Wij hebben dit concert goedkoop gehouden. Wij hopen dan ook dat u massaal naar de Grote Kerk komt. Er kunnen veel toeschouwers in en hoe fijn zou het zijn als dit ook daadwerkelijk gebeurt.
Kaartverkoop op de gebruikelijke wijze van de Catharinakapel.

Bezetting:
Bert van den Brink – Orgel
Angelo Verploegen – Flugelhorn

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

5 oktober 2023

Davor Stehlik Quartet

Davor Stehlik kennen wij als gitarist bij het Lucas Santana Quintet. Onlangs bracht Davor echter zijn eerste album onder eigen naam uit: Introducing Davor Stehlik Quartet. Een erg goed album waar wij gelijk door gegrepen werden. Pure muziek met volwassen eigen composities. Naast Davor op gitaar schitteren ook zijn medemuzikanten op dit album: Timothy Banchet piano, Cas Jiskoot contrabas en Tim Hennekes drums. Een geweldig quartet die wij gelijk wilden boeken voor de Jazzdagen Harderwijk.

Davor Stehlik (1994) is een in Amsterdam gevestigde gitarist. Hij is geboren en getogen in Servië en onder invloed van zijn vader (ook gitarist) ontdekte Davor op 13-jarige leeftijd zijn interesse in muziek en koos ervoor om zowel drums als gitaar te spelen. Na 3 jaar voornamelijk drummer te zijn geweest, besloot hij zich alleen op gitaar te concentreren, ging naar een middelbare school voor muziek “Stankovic” (jazzafdeling) in Belgrado, waar hij volledig verliefd werd op jazz. Na het afronden van de middelbare school verhuisde hij naar Wenen (Oostenrijk) om zijn bachelorsdiploma te halen. In die tijd werd hij een belangrijk lid van de Weense jazzscene en deelde hij het podium met enkele van de meest prominente jazzmuzikanten van Oostenrijk.

In 2017 verhuisde hij naar Amsterdam waar hij werd toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam en een beurs kreeg voor de masterstudies. Hij had de eer om te studeren bij Jesse van Ruller, Martijn van Pierson, Reinier Baas, Maarten van der Grinten en Peter Bernstein. Sinds zijn verblijf in Nederland wordt hij erkend als een succesvolle sideman en een bandleider. Hij trad op in zalen als Bimhuis, LantarenVenster, Verkadefabriek alsmede op diverse grote jazzfestivals. Sinds 2013 werkt Davor ook als professioneel gitaarleraar.

Bezetting:
Davor Stehlik – gitaar
Timothy Banchet – piano
Cas Jiskoot – contrabas
Tim Hennekes – drums

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

19 oktober 2023

Kaz Hawkins Duo

A unique piano/vocal show with French pianist Franck Le Masle.

Kaz & Franck have a wonderful connection on stage as they take the audience through Kaz’s life story in song.

Kaz Hawkins geeft voor het eerst een concert in Nederland en wij mogen de primeur hebben met een duo concert van Kaz met haar pianist Franck Le Masle. Deze duo shows zullen afwijken van de energieke shows welke Kaz met haar voltallige band geeft. Bij dit duo optreden zult u dus meer haar persoonlijke songs te horen krijgen welke passen in een intieme sfeer.

Bij het horen van de stem van Kaz Hawkins word je getransporteerd naar de oevers van de Mississippi, naar de straten van Clarksdale of Memphis, in het gezelschap van de grote zangers van blues, soul, folk, funk, rhythm’n blues… allemaal geworteld in de vurigheid van de gospelkoren. En toch werd Kaz Hawkins geboren in Noord-Ierland en leerde ze haar vak in de bars van Belfast waar haar vader haar meenam, te midden van de chaos van een land dat wordt geteisterd door segregatie en burgeroorlog.

Kaz besloot zich in Frankrijk te vestigen. “Ik werd verliefd op de cultuur. Hier labelt niemand mij. Ik ben vrij om een nieuw hoofdstuk in mijn leven te schrijven.” Het was een gedeelde liefdesverklaring gebaseerd op de ontvangst die ze kreeg van het verschillende festivalpubliek in Frankrijk. En zo begint een nieuw hoofdstuk…. met een release van een ‘Best of’ getiteld ‘My Life and I’ in 2022 en krijgt een vervolg met haar aanstaande album “Until We Meet Again” welke op 26 mei 2023 uitkomt.

Om zo’n emotie te begrijpen met alle onvolkomenheden die de intensiteit van haar zang creëren, moet je teruggaan in de tijd. Naar die van een klein meisje, dat stiekem poëzie schreef in een poging de pijn van een bezoedelde onschuld te vergeten. Het was ook toen ze deelnam aan haar eerste talentenjacht met de vertolking van Doris Day’s ‘Secret Love’. De onder de indruk zijnde artistiek leider van de show leidde haar naar een ander repertoire: dat van Etta James. Zo’n advies was om het jonge meisje van twaalf te overweldigen. Bij het horen van de cassette van ‘Saint-Louis Blues’, die haar grootmoeder van de markt had meegenomen, nam Kaz afscheid van haar mooie meringuejurk en haar bladmuziek voor ‘No, no Nanette’ en ‘Tea for Two’, om deze rustgevende muziek volledig te omarmen. “Ik kon het verdriet horen en me ermee identificeren. Ik wilde zingen zoals zij, maar zonder haar te imiteren”, herinnert ze zich. Een symbolische erfenis die haar ertoe zou brengen de naam aan te nemen van de dame die haar altijd had geïnspireerd (Etta James werd geboren als Jamesetta Hawkins).

En zo begonnen de concerten met covers van Etta, maar ook van Aretha Franklin en Joe Cocker. Jaren die ook nog eens bezoedeld werden door geweld dat littekens achterliet. “Muziek was mijn toevluchtsoord, als een trooster! Als ik zing, voel ik me veilig. Mijn verleden heeft me gemaakt tot de kunstenaar die ik ben, maar het definieert me niet”, vertrouwt ze me toe.

Als autodidact begon Kaz Hawkins een gitaar te spelen die was geleend van een vriend die haar de basis liet zien. Het had niet veel nodig voordat ze haar eigen liedjes schreef en componeerde. Na diverse albums, waaronder een duo live album, kwam een compilatie, ‘My Life and I’ als een prachtige link tussen het verleden en het heden.

Kaz ging weer een brug over, richting ‘betere tijden’, zoals ze hartelijk lachend zegt. In Ierland, waar ze een show presenteert op BBC Radio Ulster, wordt ze vaak een diva genoemd. Zeker omdat ze op niemand lijkt. Maar Kaz Hawkins is een authentieke kunstenaar, echt zout van de aarde, wiens uitzonderlijke toon, woorden en muziek het diepste van alle harten raken.

Geschreven door Annie Grandjanin

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podium Kunsten.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

2 november 2023

Sandra van Nieuwland

In 2012 beleeft zangeres en songwriter Sandra van Nieuwland een indrukwekkende doorbraak met haar deelname aan The Voice of Holland. Ze scoort grote hits met onder meer de nummers More en Keep Your Head Up. Ze breekt records in de Nederlandse hitlijsten door tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Daarbij staat ze met 5 singles in de top 10. Het album And More wordt platina.

Na dit avontuur richt Sandra zich meer op het schrijven van eigen werk. Haar popalbum Banging On The Doors Of Love, levert de succesvolle single Hunter op en wordt bekroond met de Edison voor beste popalbum.

In 2022 kwam alweer haar 5e studioalbum Wonderland uit. Volgens het OOR “een ontzettend aangename plaat vol prachtig gezongen, gevoelige pianoballads als Bandaid en leuke popsongs in eighties-stijl als Sandcastles en Strangers. En die voice behoort inderdaad tot de mooiste in dit land.”

Samen met haar pianist en producer Len van de Laak en gitarist Milo Groenhuijzen treedt Sandra af en toe op in een meer intieme, akoestische setting. Ruimte voor kleine verhalen, maar vooral prachtige liedjes uit haar gehele repertoire. Van klein naar groots.
Genoeg reden dus voor ons om Sandra uit te nodigen in onze mooie kapel. Af en toe maken wij uitstapjes buiten de jazz en wij denken dat dit weer zo’n pareltje wordt.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en Nationaal Podium Plan.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

22 november 2023

Teus Nobel Trio – After Hours

Tim Langedijk (gitaar) & Tobias Nijboer (contrabas)

Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel is een van de meest toonaangevende jazzmusici die ons land rijk is. Hij is in de afgelopen jaren bovendien productiever dan ooit! In rap tempo volgden de albums Journey Of Man (2019), Saudade (2019, bekroond met een Edison Award – Jazz Nationaal), Tanto Amor (2021), Pleasure Is The Measure (2021) en Human First (2023) elkaar op.

In september 2023 volgt zijn inmiddels negende album: After Hours. Een bijzonder album, omdat Nobel voor het eerst een productie uitbrengt waarop hij de nadruk legt op de ‘American jazz standards’. Aanleiding is het 40-jarig jubileum van zijn favoriete Chet Baker trio album Someday My Prince Will Come (1983). Bovendien is het in september exact 20 jaar geleden dat dit album voor hem de instap in het verkennen van het jazzvocabulaire betekende. Hij dook destijds uitvoerig in het idioom en de klank van dit fenomenale trio, welke hem daardoor altijd erg dierbaar is gebleven.

De bezetting waarmee hij naar Harderwijk komt is dan ook dezelfde als op het trio album van Chet Baker, namelijk met gitaar (Tim Langedijk) en contrabas (Tobias Nijboer). Een bezetting die ruimte biedt aan de melancholische, verstilde klanken die Baker zo kenmerkten. Maar uiteraard is er ook voldoende ruimte voor flinke swing!

Beluister hier alvast het nummer “It Never Entered My Mind”

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

1 december 2023

Ronald Snijders & Elizabeth Fadel

Ronald Snijders – fluit
Elisabeth Fadel – piano en accordeon

Ze komen uit verschillende muziekculturen. Ronald Snijders combineert Afro-Surinaamse muziek uit zijn geboorteland Suriname met jazz, funk en Braziliaanse muziek terwijl Elizabeth Fadel muziek uit haar geboorteland Brazilië (met name de choro) combineert met jazz en klassiek-romantische muziek. Twee virtuozen die zeer aan elkaar gewaagd zijn!

Zowel Snijders als Fadel zijn vindingrijke improvisators en kunnen van het ene op het andere moment het roer helemaal omgooien, wat resulteert in een onvoorspelbaar avontuur. Ronald Snijders heeft bovendien een decennialange ervaring als bandleider en trad met de Ronald Snijders Band nog onlangs op tijdens het North Sea Jazz Festival. Hij bracht circa 60 albums uit en is ook nog etnomusicoloog. In 2022 won hij de Boy Edgarprijs.

Elizabeth Fadel toerde als kind reeds diverse keren door Brazilië met muziek van Beethoven. De accordeon geeft een bijzondere kleur aan het duo met Ronald Snijders.
Kortom: bereid u zich voor op een kleurrijk concert zonder grenzen en talrijke verrassingen!

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podium Kunsten.

Locatie

Kaarten