Programma 2021

Wordt verplaatst

13 februari 2021

Alain Clark, Cor Bakker & band

Zanger Alain Clark, pianist Cor Bakker en diens band in een concert vol soul. Hits van Clark in een jazzy jasje, maar ook liedjes van Frank Sinatra, Sammy Davis jr. en anderen.

Zanger Alain Clark en pianist Cor Bakker gaan al een flinke tijd terug. ‘Als muziek liefhebbende tiener heb ik altijd enorm tegen Cor opgekeken’, aldus Clark. Sinds ze voor een War Child-project samenwerkten, hebben de twee elkaar niet meer uit het oog verloren. ‘De bewondering is alleen maar gegroeid.’ In 2020 verscheen Clarks nieuwe album Sunday Afternoon. Alle bijbehorende concerten waren op zondagmiddagen, maar met Cor Bakker schittert hij op zaterdagavond 13 februari 2021 in de intieme Catharinakapel. Hits als Blow Me Away en This Ain’t Gonna Work krijgen een nieuw jazzy jasje. Bijgestaan door gitarist Maarten van der Grinten en bassist Charly Angenois spelen ze echter ook hun favoriete nummers van Frank Sinatra, Sammy Davis jr. en anderen. Een concert vol soul om niet te missen.

Wij zijn erg blij dat Alain, Cor, Maarten en Charly voor ons eerste lustrum: 5 jaar Jazzdagen Harderwijk willen meewerken met dit speciale concert. U zult niet vaak de gelegenheid krijgen om een concert van deze artiesten in zo’n prachtige en intieme ambiance als in de Catharinakapel mee te maken. Uiteraard wel op veilige afstand.

Locatie

Kaarten

Concert 19.30 uur
UITVERKOCHT
Concert 21.30 uur
UITVERKOCHT

8 april 2021

Ben van den Dungen Quartet

Tribute to John Coltrane

Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek.

John Coltrane ook wel bekend als ‘Trane’ geldt als een van de meest invloedrijke tenorsaxofonisten aller tijden. Trane werd bekend tijdens zijn periode bij Miles Davis en nam met deze groep de ‘million bestseller’ Kind of Blue op. Zijn eerste soloprojecten sloegen in als een bom. De LP’s Blue Trane en Giant Steps verwonderden vriend en vijand en waren vanaf de release van de opnames al een klassieker.

In de jaren zestig formeerde Trane zijn nieuwe kwartet en sloeg een nieuwe muzikale weg in.
Dit kwartet veranderde de jazzmuziek van de jaren zestig onmiddellijk. De modale jazz was geboren met beroemde albums Impressions en Love Supreme.

Voor de Jazzdagen Harderwijk in de intieme Catharinakapel zal het Ben van den Dungen 4 tet een speciaal programma samenstellen vanuit het repertoire van het John Coltrane 4 tet.

Aanvang 19.30 uur, deur open 19.15 uur.
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Aanvang 21.30 uur, deur open 21.15 uur.
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Locatie

Kaarten

Concert 19.30 uur
Concert 21.30 uur

Wordt verplaatst

Wegens diverse Covid-19 maatregelen wordt dit concert verplaatst naar een later tijdstip. Kaarthouders krijgen bericht.

I COMPANI

Jazz- en filmmuziek ensemble
Samenwerking Stad als Podium, Jazz On The Corner en Filmhuis Harderwijk
Dubbelprogramma: A Paris en FelliniAmo

I COMPANI Jazz- en filmmuziek ensemble I Compani brengt een ode aan Fellini, een van de belangrijkste naoorlogse Italiaanse filmregisseurs. Federico Fellini overleed in 1993 en al ruim 35 jaar voert bandleider Bo van de Graaf met overtuiging muziek uit diens films uit. Livemuziek maken bij filmscènes is Van de Graafs passie, een vaardigheid die hij steeds verder ontwikkeld heeft. Op allerlei manieren experimenteert hij met combinaties van muziek, beeld, theater, poëzie en dans. I Compani bestaat momenteel – naast de leider op diverse saxofoons – uit violist Friedmar Hitzer, accordeonist Gert Wantenaar, pianist Leo Bouwmeester en ‘de motor’ achter het legendarische Willem Breuker Kollektief: contrabassist Arjen Gorter en drummer Rob Verdurmen.

Locatie

Kaarten

23 april 2021

TRIFID feat. Teus Nobel

De Trifid-nevel, een gebied in onze Melkweg, is een ongewone combinatie van drie speciale gebeurtenissen. Het jonge energieveld is constant in beweging en kan vanuit Aarde gezien worden als een kleurrijk en helder fenomeen.

De muziek van TRIFID is ontstaan omdat drie muzikanten de drang voelde om de unieke vermenging van accordeon, vibrafoon en contrabas te onderzoeken. Het resultaat is een spannend en intens perspectief op iets wat het beste omschreven kan worden als een sereen en intiem energieveld vol lyriek en mysterie.

In 2018 bracht TRIFID hun debuutalbum Dreamscape (feat. Teus Nobel en Oene van Geel) uit en tourde door heel Nederland. In 2019 schreef initiator Rik Cornelissen de compositie Sounds of Interstellar Space waarmee ze voorstellingen samenwerkte met wetenschappers van ESA en diverse universiteiten zoals UvA, LEI, RU en KU Leuven. Momenteel werkt TRIFID aan de release van hun tweede album Sounds of Interstellar Space.

Ondanks de grote inspanning van vele wetenschappers blijft het universum moeilijk te doorgronden en is het daarom inspirerend om een gedeelte te vangen in onze muziek. In de zoektocht naar vrijheid en eenheid proberen we onszelf niet te beperken terwijl we rondzweven door de eindeloze en ongrijpbare interstellaire ruimte van de kosmos om ons eigen Dreamscape te creëren.

Aanvang 19.30 uur, deur open 19.15 uur.
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Aanvang 21.30 uur, deur open 21.15 uur.
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Locatie

Kaarten

Concert 19.30 uur
Concert 21.30 uur

7 mei 2021

MALFORD MILLIGAN Trio

“Life will Humble You”

Malford Milligan – Soul, blues en gospel, hij heeft het allemaal. De uit Texas USA afkomstige zanger wordt door zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen vaak vergeleken met soul iconen als Otis Redding en Al Green. Geboren als albino in Taylor, Texas op 29 maart 1959, hadden de raciale spanningen in zijn jeugd een dubbele impact. Later in 1981 brak hij zijn studie sociologie aan de University of Texas in Austin af ten gunste van de muziek. Milligan hoopte het studeren een jaar later weer op te kunnen pakken. Het liep allemaal anders…
In deze periode was Milligan regelmatig te vinden in Antone’s (de legendarische bluesclub in Austin) waar hij op de Monday Night Blues Jams opviel. Hij werd dan ook al snel frontman van de lokale band Stick People. Na wat jaren in de regio te hebben gespeeld richtte hij met de ritmesectie van Stevie Ray Vaughan’s Double Trouble de Texaanse all-star band Storyville op. Als frontman van de band Storyville behaalde hij in de US grote successen.
Milligan werd maar liefst 8 keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards.
Na deze periode kwam hij in contact met de Nederlandse Jack Hustinx, bekend als frontman en oprichter van de succesvolle band Shiner Twins, waarmee al snel een goede klik ontstond. Samen schreven zij aan het door Hustinx geproduceerde album “Sweet Cherry Soul” dat als The Malford Milligan Band in 2002 uitgebracht werd. Door de jaren heen hebben de twee veel opgetreden in Nederland en in Austin.

Aanvang 19.30 uur, deur open 19.15 uur.
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Aanvang 21.30 uur, deur open 21.15 uur.
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Locatie

Kaarten

Concert 19.30 uur
Concert 21.30 uur

16 mei 2021

Enrico Pieranunzi & Bert Joris

Hoe bijzonder willen we het hebben in de intieme Catharinakapel. Een duo van internationale topklasse met een cd-presentatie. De Italiaanse pianist/componist Enrico Pieranunzi samen met de uit België afkomstige trompettist en arrangeur Bert Joris. De Europese top in onze kapel.

Op deze zondagmiddag zullen zij twee concerten geven met, vanwege de huidige (okt 2020) beperkingen, slechts 30 toeschouwers per concert. De samenwerking tussen Enrico Pieranunzi en Bert Joris gaat al terug tot 1999 en dit is wat Enrico er zelf over zegt:

“1999. On the occasion of the recording for the Dutch label Challenge of my quintet CD “Don’t forget the poet” I meet for the first time Bert Joris and I am deeply impressed by his way of playing, his tone, his musicality;
2003. On the occasion of some concerts of my “Fellinijazz” program I invite Bert to join my quintet and he gives to the group the imprint of his tone, his way of playing, his musicality;
2014. Bert -who in the meantime has become one of the best arrangers in the world- invites me to join the Brussels Jazz Orchestra. Along with the orchestra the two of us (he as an arranger and trumpet player, myself as a composer and pianist) record the CD “The music of Enrico Pieranunzi”;
2018. After having been talking about a possible duo Cd for almost two decades Bert and I eventually enter a recording studio to record a duo CD. This is “Afterglow”, recorded for “Challenge”, whose music the two of us are happy to present now in live performances”

Wij zijn blij dat wij dit bijzondere duo naar Nederland hebben weten te halen. Speciaal op ons 5-jarig jubileum Jazzdagen Harderwijk.

Aanvang 14.30 uur, deur open 14.15 uur.
Prijs vvk € 20,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Aanvang 16.30 uur, deur open 16.15 uur.
Prijs vvk € 20,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Locatie

Kaarten

Concert 14.30 uur
Concert 16.30 uur

30 mei 2021

Amsterdam Klezmer Band

Terug van weggeweest in ons jubileumjaar. Een feestje, jazeker maar volgens de regels. Vanwege de ruimte wijken we uit naar Muziekpodium Estrado Harderwijk. Zoals het er nu uitziet een “zitfeest” maar wie weet wat er weer is toegestaan.

De Amsterdam klezmer band is inmiddels een vaste en bijzondere waarde binnen de klezmer en Balkan scène, maar vooral ook daarbuiten. Bijna 25 jaar gingen voorbij waarin de band het presteerde om geen seizoen van de radar te verdwijnen. De titel ‘hardest working band in klezmer’ zou de band dus niet misstaan. De AKB beleefde gouden momenten op Sziget, Lowlands, North Sea Jazz, Cité de la Musique, Concertgebouw, Paradiso, Wiener Konzerthaus en vele andere prachtige theaters, clubs en festivals over de hele wereld.

Nu is daar een nieuw album: FORTUNA. Gecharmeerd door producer Stefan Schmid’s voorstel om onderlinge patronen te doorbreken en de comfort zone los te laten, gaf de zevenkoppige klezmer formatie hem de vrije hand om zijn invloed te laten gelden. Schmid trekt op Fortuna de doorgewinterde ziel van de Amsterdam Klezmer Band open. Een rauwe rand, spannende lagen en authentiek spelplezier. Schmid: “In wezen gaat het over broederschap. Bijna een kwart eeuw zijn ze samen. Een goeie dosis gotspe en de Amsterdamse smoel, dat is de AKB in een notendop”.

Aanvang 14.30 uur, deur open 14.10 uur.
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Aanvang 16.30 uur, deur open 16.10 uur.
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Locatie

Kaarten

Concert 14.30 uur
Concert 16.30 uur

10 september 2021 in Estrado Harderwijk

ARTVARK & DRUMS UNITED

4 saxen, 4 percussionisten, 4 continenten

Artvark Saxophone Quartet duikt diep in de wondere wereld van de Groove. Partner In crime is het collectief Drums United onder leiding van Lucas van Merwijk.
Drums United bestaat naast van Merwijk uit de Venezolaanse Marco Toro, de Turkse Alper Kekeç en de Senegalese Moussé Pathé. Terwijl de saxofoons van Artvark met hun meeslepende melodieën en soulful soundscapes als een 4-koppig monster over het podium banjeren, blaast Drums United hun ultieme Wereld Groove de zaal in. Artvark & Drums United nemen je mee in een tijdloze trip, langs meditatieve percussie, via dampende saxsolo’s om te eindigen in een opzwepende, gezamenlijke groove.
Beide groepen staan nu voor het eerst samen op het podium.

Aanvang 19.30 uur, deur open 19.10 uur.
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Aanvang 21.30 uur, deur open 21.10 uur.
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Locatie

Kaarten

Concert 19.30 uur
Kaartverkoop start binnenkort
Concert 21.30 uur
Kaartverkoop start binnenkort

18 september 2021

Reijseger Fraanje Sylla

We Were There: “What has been strange becomes familiar. And what has been familiar acquires the glow of mystery. A beautiful album”.
Dit schreef regisseur Werner Herzog over het laatste album van dit bijzondere trio.

Een uitzonderlijk trio met cello, piano en Senegalese zang/percussie. Een optreden van Reijseger, Fraanje en Sylla is een emotionele belevenis, vol vuur en oprechte schoonheid. Deze meesterlijke musici verbinden verschillende muzikale werelden in hun bezwerende melodieën en improvisaties. Reijseger neemt de hedendaagse klassieke muziek mee, Fraanje de jazz, Sylla de Afrikaanse tradities.
Ernst Reijseger is beroemd om zijn uitzonderlijke benadering van de cello. Al jarenlang speelt hij met de uit Senegal afkomstige zanger/percussionist Molo Sylla die zingt in zijn moedertaal Wolof. Met pianist en componist Harmen Fraanje maken ze o.a. rijkgeschakeerde filmmuziek voor Werner Herzog.

“Goed improviseren begint bij goed luisteren en dit trio laat geen noot van elkaar onbeantwoord. Blues, jazz, Afrikaanse volksmuziek en een snufje Bach worden versmolten tot iets nieuws waarbinnen evenveel plek is voor ernst als voor humor”. ★★★★☆ de Volkskrant.

Aanvang 19.30 uur, deur open 19.15 uur.
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Aanvang 21.30 uur, deur open 21.15 uur.
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Locatie

Kaarten

Concert 19.30 uur
Concert 21.30 uur
UITVERKOCHT

30 september 2021

Lloyd Spiegel (Australie)

Blues & Roots uit Australië – virtuoos en humorvol

Met een negental cd’s op zijn naam, een onafgebroken tourschema en de podium ervaring welke hij opdeed tijdens zijn 35-jarige carrière is Lloyd Spiegel uitgegroeid tot de drijvende kracht van akoestische bluesscene in Australië. In het toonaangevende Australian Guitar Magazine’s stond Lloyd onlangs in een lijst van 50 Australische top-gitaristen aller tijden. Niet alleen in eigen land maar ook ver daarbuiten is hij een zeer gerespecteerd muzikant getuige zijn tours door Europa en USA waarbij hij opende voor oa. Ray Charles, Bob Dylan en Etta James.

Lloyd’s live show is about his connection with the audience: “Ultimately, my job is to give people a couple of hours off and hopefully they leave with a smile on their face. That connection is the most satisfying part of my travels. It fuels my touring and inspires my writing. Meeting people from all walks of life is what convinces me to jump on that next flight.”

Aanvang 19.30 uur, deur open 19.15 uur.
Prijs vvk € 12,50 plus € 1,25 ticketkosten.

Aanvang 21.30 uur, deur open 21.15 uur.
Prijs vvk € 12,50 plus € 1,25 ticketkosten.

Locatie

Kaarten

Concert 19.30 uur
Concert 21.30 uur

6 november 2021

DEBORAH J. CARTER

Vocalist Deborah J. Carter werd in de VS geboren en groeide op in Hawaï en Japan. Ze studeerde af aan het beroemde Amerikaanse Berklee College of Music. Sindsdien reist ze voor concerten, seminars en media optredens door Europa, Afrika en Azië, zowel als bandleider als gastsolist bij kleine ensembles en grote orkesten. Naast alle tournees is Deborah een geliefd docent, die masterclasses en workshops over de gehele wereld verzorgd. Zij is een toegewijde “jazz ambassadeur” in opdracht van verschillende overzeese Amerikaanse consulaten. Op dit moment heeft zij een aanstelling als Jazz Vocal Professor aan het prestigieuze Musiken Music Conservatorium in San Sebastian, Spanje. Ze woont al vele jaren in Nederland.

Tijdens de Jazzdagen Harderwijk wordt Deborah begeleidt door de crème de la crème van de Nederlandse jazz:
Bert van den Brink – piano
Jasper Somsen – contrabas
Angelo Verploegen – flugelhorn

Aanvang 19.30 uur, deur open 19.15 uur.
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Aanvang 21.30 uur, deur open 21.15 uur.
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Locatie

Kaarten

Concert 19.30 uur
Concert 21.30 uur

2 december 2021

Yuri Honing & Wolfert Brederode

Diep onder de indruk van het online-concert van beide heren in het Bimhuis dachten wij: hoe mooi gaat dit klinken bij ons in de Catharinakapel. Saxofonist en componist Yuri Honing en pianist Wolfert Brederode presenteren hun eerste duo album Avalon Songs. Geïnspireerd door de oude Keltische mythe van een eeuwig in nevelen gehuld eiland waar King Arthur en zijn Excalibur begraven zouden liggen, dient het album als metafoor voor een tijd waarin iedereen weet dat alles zal veranderen, maar niemand weet precies hoe. Avalon Songs is een songbook met naast werk van Honing en Brederode, ook klassiekers van Marlene Dietrich en Billy Strayhorn die op een minimalistische – en bijna impressionistische – manier worden uitgevoerd.

Yuri Honing
Yuri Honing is drievoudig Edison winnaar en won in 2012 de Boy Edgar prijs, de belangrijkste prijs voor jazz en improvisatiemuziek. Hij werkte met talrijke grootheden als Pat Metheny, Paul Bley, Charlie Haden en Ibrahim Maalouf.

Wolfert Brederode
Wolfert Brederode wordt gezien als een van de eigenzinnigste- en meest poëtische pianisten van zijn generatie. Hij nam als leider- en sideman diverse albums op voor het Duitse label ECM. Vier albums waar hij aan meewerkte zijn bekroond met een Edison. Hij heeft verder samengewerkt met musici als Dave Liebman, Arve Henriksen, Mark Feldman en Nana Vasconcelos.

Aanvang 19.30 uur, deur open 19.15 uur.
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Aanvang 21.30 uur, deur open 21.15 uur.
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Locatie

Kaarten

Concert 19.30 uur
Concert 21.30 uur

12 december 2021

Denise Jannah

TRIBUTE TO MAHALIA JACKSON
Denise Jannah brengt een eerbetoon aan Mahalia Jackson, één van de meest invloedrijke en bevlogen Gospelzangeressen aller tijden. Na een succesvolle kerken- en theatertour enige jaren geleden nu nogmaals als afsluiting van ons 5-jarig jubileumjaar. In de Catharinakapel zingt de in Suriname geboren Denise Jannah een selectie uit de bekendste en meest ontroerende nummers van ‘The Queen of Gospel’. Denise Jannah wordt bijgestaan door Danny van Kessel op piano, Pieter Althuis op bas en Walther Eddy Muringen op drums.

Denise Jannah
Denise Jannah was de eerste Nederlandse muzikant die een platencontract tekende bij het vermaarde Amerikaanse jazzlabel Blue Note. De contra-alt tourt over de hele wereld, heeft zeven keer op North Sea Jazz gestaan en trad op voor hoogwaardigheidsbekleders als koningin Beatrix, prins Claus, prins Willem-Alexander en prinses Máxima, de Surinaamse president Ronald Venetiaan, de Amerikaanse president Bill Clinton en zijn vrouw Hillary Clinton en Nelson Mandela.
Denise Jannah heeft twee Edisons, een Gouden Orpheus uit Bulgarije en de Bata Anastasijević Award van het Nesville Jazz Festival in Servië.
In 2009 werd Denise Jannah benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.
www.jannahmusic.com

Mahalia Jackson
De Amerikaanse Mahalia Jackson werd op 26 oktober 1911 geboren in New Orleans en is op 27 januari 1972 in Chicago overleden. Naast haar indringende vertolking van Gospelsongs staat zij ook bekend als markant voorvechtster in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Groot succes had ze in 1947 met het lied “I will move on up a little higher”, hiervan werden meer dan één miljoen platen verkocht. In de jaren vijftig werd zij ook in Europa mateloos populair. Mahalia Jackson zei over haar gospelmuziek: “I sing God’s music because it makes me feel free. It gives me hope. With the blues, when you finish, you still have the blues.”

Aanvang 14.30 uur, deur open 14.10 uur.
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Aanvang 16.30 uur, deur open 16.10 uur.
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Locatie

Kaarten

Concert 14.30 uur
Concert 16.30 uur

Afgelopen Voorstellingen

Dit event is voorbij

24 januari 2020

FAY CLAASSEN Band

Fay won voor haar inmiddels 9e album “Luck Child” maar liefst 2 Edisons!!
Met haar herkenbaar timbre is zij ze één van de grote vrouwelijke stemmen van de Europese jazz & crossover. Voor Close to you gaat Fay terug naar muziek uit haar verleden. Dierbare herinneringen van een leven vóór de Smartphones en tablets!
In 2017 werd Fay gevraagd om mee te werken aan een album met evergreens ten bate van het Prinses Maxima Fonds. De ontmoeting met liedjes als One day I’ll fly away en Killing me softly overviel Fay zo positief, dat er een sterke wens ontstond een programma te maken. Herkenbare en tijdloze muziek. Bij velen in het geheugen gegrift. Uiteraard zullen ook nummers van “Luck Child” niet ontbreken.

Zang: Fay Claassen / Piano, toetsen: Karel Boehlee / Gitaar: Peter Tiehuis / Basgitaar: Theo de Jong.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

13 februari 2020

Baldych – Courtois – Telderman

Supertrio Bałdych-Courtois-Telderman transformeert de eeuwenoude, klassieke formatie van viool, cello en piano tot een kolkende muzikale ervaring met een nieuw geluid. Dankzij de bijzondere klik tijdens de eerste ontmoeting in 2018 is het trio nu op weg naar het creëren van hun debuutalbum, dat zal uitkomen in 2020. De Poolse violist Adam Bałdych, cellist Vincent Courtois uit Parijs en Nederlandse pianist en initiatiefnemer van het trio Rogier Telderman staan individueel niet alleen bekend om hun onomstreden composities. Ook behoren zij qua improvisatie tot de absolute top van Europa.

De combinatie tussen precisie en innovatie maakt het werk van deze drie-eenheid tot een intrigerend en uniek repertoire. JazzNu schreef: “Als je deze drie zo inventieve musici zou moeten categoriseren kun je niet onder het woord ‘super’ uit. Een supertrio derhalve”. Of: “Muzikale poëzie van het hoogste niveau”, aldus Jazzenzo.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

20 februari 2020

Enrico Pieranunzi | Jasper Somsen | Jorge Rossy

“Common View” van drie internationale top artiesten op de Jazzdagen Harderwijk.

Na meer dan dertig concerten en internationaal lovende kritieken over de albums “Tales From The Unexpected” en “European Trio” (met André Ceccarelli op drums), namen de Italiaanse meesterpianist Enrico Pieranunzi en de Nederlandse contrabassist Jasper Somsen in 2018 hun derde album op. De wereldwijd hooggewaardeerde Catalaanse drummer Jorge Rossy (voormalig lid van het Brad Mehldau Trio) completeerde het trio in de studio. Het album is een verfrissende en evenwichtige kijk in de muzikale ziel van drie totaal verschillende musici/componisten die prachtig samenkomen in één “Common View”. “Common View” werd geproduceerd door Jasper Somsen in opdracht van Challenge Records en zal in oktober 2019 worden uitgebracht.

De officiële cd-presentatie vindt plaats op 21 februari in het Bimhuis Amsterdam maar het trio bijt de spits af tijdens de Jazzdagen Harderwijk in de intieme Catharinakapel.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

2 augustus 2020

Izaline Calister & Ed Verhoeff

Izaline Calister heeft als singer/songwriter en charismatisch performer reeds een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Ruim 10 jaar werkt ze daarbij met gitarist Ed Verhoeff en is hun muzikale samenwerking hoorbaar, bijna voelbaar, verdiept.
Haar muziek is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz met Afro-Caraïbische invloeden. Soms ingetogen, dan weer opzwepend, verovert Izaline Calister met zelfgeschreven teksten in het Papiaments, publiek over de hele wereld. Op haar laatste zeer goed ontvangen cd “Live at the Concertgebouw” speelt ze samen met Ed Verhoeff en Angelo Verploegen.

Locatie

Oude Stadhuis

Kaarten

Dit event is voorbij

2 augustus 2020

Maria Mendes Trio

Maria Mendes – “I see a promising shining future for this young talented singer” zei Quincy Jones over haar.
Kristalhelder, sierlijk, lyrisch en veelzijdig zijn omschrijvingen van Portugese jazzzangeres Maria Mendes. Om haar als fadozangeres te omschrijven doe je haar tekort. Haar invloeden komen uit klassieke muziek, jazz, fado en latin maar Maria Mendes is jazz-zangeres, in hart en nieren. Voor haar nieuwe album Close To Me ging ze de studio in met haar eigen kwartet, het Metropole Orkest en de Amerikaanse toetsenist en producer John Beasley, die werkte met een keur aan Amerikaanse sterren zoals Miles Davis, Dianne Reeves, en Herbie Hancock. Op dit album verkende ze de fado uit haar moederland, en gaf dat een geheel eigen bewerking. Het resultaat is verrassend, verfrissend en het smaakt naar meer.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

17 september 2020 

Yuri Honing Acoustic Quartet

“Bluebeard”, nieuw project Yuri Honing op de Jazzdagen Harderwijk

Een van de hoogtepunten van de Jazzdagen Harderwijk 2017 was zeker het concert van Yuri Honing “Goldbrun”. Wij zijn dan ook blij dat het weer gelukt is om dit fantastische quartet bij ons in de Catharinakapel te hebben met hun nieuwe programma “Blauwbaard”.

Het gebeurt niet vaak dat er meerdere vijfsterren recensies worden uitgedeeld voor
opeenvolgende albums. “Yuri Honing komt met zijn kwartet tot een nieuw, warm en empathisch geluid” (★★★★★ de Volkskrant) en “bij dit kwartet versmelt de muziek tot iets onbenoembaar moois” (★★★★★ Trouw), zijn maar twee van de vele prachtzinnen die we kunnen citeren.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

15 oktober 2020

Peter Beets

Our Love Is HereTo Stay (Gershwin Reimagined) m.m.v.
Martijn van Iterson – gitaar, Frans van Geest- contrabas

Wereldwijd wordt Peter Beets gezien als een van de beste jazzpianisten aller tijden. Met zijn succesvolle optredens en geliefde bewerkingen van klassieke muziek heeft hij een grote schare trouwe fans opgebouwd. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets leverde ongekend goed ontvangen jazzalbums af, waaronder ‘Our Love Is Here to Stay ( Gershwin reimagined’).
Our Love Is HereTo Stay (Gershwin Reimagined)
In 2019 kwam het album van pianist Peter Beets uit: Our Love Is Here To Stay (Gershwin Reimagined). Klassieke muziek, blues, jazz, latin, volksmuziek: Alles zit in de muziek van George Gershwin! Gershwin verbindt werelden, versmelt kunst en entertainment, brengt de artiest en de luisteraar bij elkaar, verbindt generaties en verbroedert culturen. Gershwin heeft tijdloze kunst naar de straat gebracht en toegankelijk gemaakt tot in de huiskamer. Werkelijk iedereen voelt zich verbonden met deze muziek, jong en oud, door alle lagen van de samenleving.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

29 oktober 2020

Bert van den Brink, Bart van Lier, Jasper Somsen & Angelo Verploegen

Vier topmuzikanten bij elkaar in onze intieme Kapel gaat weer genieten worden. Wij zijn dan ook blij dat wij dit bijzondere kwartet voor een eenmalig optreden in Nederland hebben weten te programmeren.

Bart van Lier- Trombone
In 1968 begon Bart van Lier met zijn freelancewerkzaamheden voor radio, televisie en de platenindustrie. Tot voorkort was Bart werkzaam als eerste trombonist bij het Metropole Orkest. Verder trad hij o.a. op met Bart’s Bones, Nueva Manteca, Trio Bart van Lier en het Bart van Lier/Ilja Reyngoud Quintet. Naast zijn uitvoerende werkzaamheden is Bart een zeer gedreven docent. Zo doceerde hij aan de diverse conservatoria in binnen- en buitenland. Hij wordt gezien als een van de prominentste trombonisten van ons land.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

27 november 2020

Denise Jannah & Wolf Martini

“Jannah en Martini vormen een formidabele combinatie, een informeel en boeiend muziekkoppel dat moeiteloos het Jazz idioom naar hun persoonlijke, individuele hand zet. Zeer stijlvol.”
(Thijs Odendal in krant ‘Beeld’, Johannesburg/ Zuid Afrika)

Kom genieten van zangeres Denise Jannah en gitarist Wolf Martini in hun zeer gevarieerd en intiem duo-programma. Reeds 20 jaar duurt hun zeer plezierige samenwerking, en hun breed repertoire varieert van Jazz tot Latin, met uitstapjes naar Pop, Chansons, Gospel en Blues. Denise’s stilistische veelzijdigheid, met daaraan gekoppeld haar meertaligheid, is een absolute meerwaarde. In Wolf Martini hebben we naast haar de perfecte en meest stijlvolle begeleider, met solo’s die nooit voorspelbaar zijn, tegelijkertijd speels en virtuoos.

Locatie

Kaarten

Dit event is voorbij

13 december 2020

Jesse van Ruller & Reinier Baas

Jazzdagen Harderwijk

Toen hij een jaar of vijftien was, zag gitarist Reinier Baas hem voor het eerst spelen: de wereldberoemde en onnavolgbare jazzgitarist Jesse van Ruller. Dat dát allemaal kon op een gitaar, daar viel zijn bek van open. Enkele jaren later begon Baas zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij één op één les kreeg van onder meer: van Ruller. Weer vijftien jaar later zijn ze beiden docent aan datzelfde conservatorium, en worden ze tot de meest vooraanstaande gitaristen van Europa gerekend. De NTR portretteerde meester en student voor het programma ‘New Generation’
Wij waren bij de opname van het concert New Generation van NPO 2 Soul & Jazz en wisten na afloop gelijk wat wij wilden: een uniek duo-concert in de Catharinakapel, 13 december 2020 dus!

Gitarist Jesse van Ruller behoort tot de top onder de jazzgitaristen van zijn generatie. De grote Amerikaanse gitarist Jim Hall zegt over hem: ‘A most expressive player; he really touched me on a personal level.’ Van Ruller was dan ook de eerste Europese musicus die de prestigieuze Thelonious Monk Competitie won in 1995 met in de jury Pat Metheny en John Scofield.

Locatie

Kaarten