Tara Minton & Vivienne Aerts

13 september 2024 in Catharinakapel Harderwijk

Twee stemmen, harp en piano, een akoestische set met eigen werk van Tara en Vivienne in een combinatie van songwriter, jazz, en bossa nova.
Na een succesvolle samenwerking in Londen, is de Nederlandse premiere voor dit duo bij ons op de Jazzdagen in de Catharinakapel. Verwacht gevoelige liedjes, sferische geluiden en warme harmonieën.

Viviene Aerts

Vivienne Aerts (Ned) woont in New York waar zij werkzaam is als producer, zangeres, dirigent en componist met focus op electronica en ‘multi-sensory experience design’. Vivienne studeerde Summa Cum Laude af aan Berklee College of Music (Boston, USA) waar ze werkte met bekende jazz artiesten zoals Danilo Perez, Joe Lovano en John Patitucci. Hierna deelde ze het podium met zowel nationale en internationale jazz iconen zoals Lee Konitz, Kenny Werner, Dave Liebman, Chris Potter en Peter Erskine. Vivienne bracht haar eerste album ‘Roofgarden’ uit in 2009, haar tweede album ‘Polaroid’ – een Jazz a capella EP – volgde in 2012. In 2018 sprak Aerts op de National Fulbright conference in Mexico, twee TEDx events en zong ze op Kenny Werner’s 2019 Vinyl release Church On Mars met Dave Liebman, Terri Lyne Carrington and James Genus voor NewVelle records. In 2023 kwam haar derde album uit “Typuhthâng” met 100 vrouwelijke muzikanten van over de hele wereld en in samenwerking met Original Beans Chocolade. Dit album steunt de cacao boerinnen in Virunga State Park in Congo en werkt mee om het regenwoud te herbeplanten. Tevens won dit album verschillende prijzen waaronder twee zilveren medailles bij de Global Music Awards. Sinds 2015 verdeeld Vivienne haar tijd tussen Leiden en New York waar ze optreedt in clubs als the Blue Note Jazz Club, Jazz Standard, Dizzy’s Club, Metropolitan room en Mezzrow. Daarnaast werkt ze als professor aan Berklee College of music in Boston.

www.vivienneaerts.nl

 Tara Minton

Tara Minton is een in Australië geboren harpiste, zangeres en componiste. Ze is een trotse ambassadeur voor Camac Harpen en bespeelt een Camac Big Blue elektrische harp. Ze heeft een masterdiploma in jazzperformance van de Guildhall School of Music and Drama, een bachelordiploma in musicaltheaterperformance van de University of Ballarat en een diploma klassiek piano van de Australian Music Education Board. In 2018 won ze een Guildhall-beurs en was ze de trotse ontvanger van de Andrew Loewenthal Award, uitgereikt door de Tait Memorial Trust. Tara is bekend als zowel improviserend harpiste als zangeres en heeft samengewerkt met o.a. Björk, Tom Walker, Miranda Mulholland, Geoff Gascoyne en vele anderen. Ze leidt haar eigen projecten als harpiste/zangeres en zingt bij ‘The Blues and Roots Ensemble’ – een negenkoppige band uit Londen die de muziek van Charles Mingus viert. In 2020 bracht Tara haar veelgeprezen album ‘Please Do Not Ignore The Mermaid’ uit, waarin ze thema’s zoals klimaatverandering en meerminnen-mythologie verkent. Ze consolideerde het succes van het album met een intiem duoalbum dat in januari 2022 werd uitgebracht – ‘Two For The Road’ met bassist Ed Babar. Het album werd geproduceerd door Geoff Gascoyne en features Stan Sulzmann op tenorsaxofoon. Tara is een gepassioneerde muziekpedagoog en ambassadeur voor de harp in jazz en geïmproviseerde muziek. In 2021 werd ze aangesteld als Professor of Jazz Harp aan de London Performing Academy of Music en geeft ze masterclasses in jazz en improvisatie aan de beste muziekscholen van het land.

www.taraminton.com

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podium Kunsten.

Aanvang 20.15 uur
Deur open 19.45 uur
Prijs vvk 15,00 plus €1,25 ticketkosten