Mats Eilertsen Trio (NO) – FT. Harmen Fraanje & Thomas Strønen

29 januari 2025 in Catharinakapel Harderwijk

De Noorse contrabassist Mats Eilertsen heeft een meer dan indrukwekkend CV. Hij is te horen op tal van ECM platen met onder meer Tord Gustavsen, Trygve Seim, Mathias Eick, Nils Økland, Wolfert Brederode en Jakob Young. Daarnaast treedt hij al 15 jaar op met zijn eigen trio dat bestaat uit drummer Thomas Strønen en de Nederlandse pianist Harmen Fraanje. And Then Comes The Night uit 2019 is het meest recente album van het drietal dat ook verscheen op ECM Records.

De contrabas is meer dan een begeleidingsinstrument alleen voor Mats Eilertsen. In zijn trio gebruikt hij zowel klassieke als experimentele technieken om een solide basis neer te zetten, waar subtiel op ingespeeld wordt door pianist Harmen Fraanje en drummer Thomas Strønen. Het resultaat is deels lyrische, deels atmosferische muziek die anders klinkt dan je van een jazztrio zou verwachten.

Verwacht deze avond vooral nieuw werk van het trio naast bestaand werk van hun laatste album.

‘A sustained work of near impossible beauty and sublime human interaction’, schreef het Amerikaanse magazine AllAboutJazz over deze trioplaat, waarmee alles wel is gezegd. Tussen de vele pianotrio’s in de jazz is dit een groep die je niet mag missen!

Bezetting:
Mats Eilertsen contrabas, Harmen Fraanje piano, Thomas Strønen drums

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podium Kunsten.

Aanvang 20.15 uur
Deur open 19.45 uur
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten