Atzko Kohashi / Tony Overwater
Angelo Verploegen / Jeroen van Vliet

Dubbel Duo Concert

8 december 2024 in Catharinakapel Harderwijk

Dubbel duo concert van:

Atzko Kohashi & Tony Overwater
Angelo Verploegen & Jeroen van Vliet
Dit beloofd weer een bijzondere zondagmiddag te worden in de Catharinakapel. Twee duo concerten op een middag.

Atzko Kohashi & Tony Overwater
Ondanks verschillen in nationaliteit, cultuur en achtergrond vonden de Japanse pianist Atzko Kohashi en de Nederlandse bassist Tony Overwater een gemeenschappelijke basis, geworteld in jazzimprovisatie. Met een gedeelde passie voor muziek en een diepe nieuwsgierigheid naar interculturele expressie brengt dit duo de resonantie van Oost en West op het podium.

Atzko Kohashi betovert luisteraars met haar diepe stilte en delicate toetsaanslag. Haar kunstenaarschap weeft ingewikkelde melodieën die grenzen overstijgen en een diepe tederheid oproepen die resoneert met de ziel. Ondertussen brengt Tony Overwater een opwindende dynamische energie naar het duo. Met zijn baslijnen die zowel kracht als finesse uitstralen, voegt hij een vleugje stoerheid aan de muziek toe en verlegt hij de grenzen van traditionele jazzuitingen.

Het duo heeft twee albums uitgebracht, “Crescent” (2021) en “A Drum Thing” (2023), waarmee ze hun uitzonderlijke toewijding aan hun muziek laten zien. Beide albums zijn zeer goed ontvangen en worden geprezen vanwege hun creativiteit en het hoge esthetische bewustzijn van oosterse en westerse invloeden. “Crescent” leidde tot een nominatie voor de prestigieuze “Edison Award” in Nederland en “Der Preis der deutschen Schallplattenkritik” in Duitsland in 2022.

Angelo Verploegen & Jeroen van Vliet
Angelo Verploegen is al een regelmatig terugkerende trompettist in ons programma en ook Jeroen van Vliet was dit jaar te bewonderen met “Levanter”. Nu voor het eerst als duo bij ons in de kapel.

Samen presenteren zij hun laatste album “Little Dancer” – Songs of love, hope and comfort.

De geboorte van Angelo’s kleinzoon is de directe aanleiding voor het opnemen van Little Dancer. Uit een gevoel van intens geluk, gepaard met de nodige zorgen over de toekomst van een nieuwe generatie, ontstonden liedjes over liefde, hoop en troost, over leven en over kind zijn. Deze selectie vraagt om een intieme benadering en die vindt Angelo in de hernieuwde samenwerking met pianist Jeroen van Vliet. Het is een schitterend album geworden en ontvangt lovende kritieken.

Bezetting:
Atzko Kohashi – piano
Tony Overwater – contrabas
pauze
Angelo Verploegen – trompet/flugelhorn
Jeroen van Vliet – piano/Fender Rhodes

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podium Kunsten.

Aanvang 15.00 uur
Deur open 14.30 uur
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten