YOUN SUN NAH & ULF WAKENIUS

Afgelast i.v.m. Coronavirus!

Concert Youn Sun Nah en Ulf Wakenius is afgelast i.v.m. Coronavirus!
Wij doen onze uiterste best om Youn Sun Nah / Ulf Wakenius in een later stadium (2021) naar Nederland te halen.

Exclusief concert in Nederland van twee internationale topartiesten.

Het is ons gelukt om de Zuid-Koreaanse jazzzangeres Youn Sun Nah naar Nederland te halen. Op 6 juni 2020 geeft zij een exclusief concert in de intieme Catharinakapel. Dit doet zij samen met de legendarische Zweedse jazzgitarist Ulf Wakenius.

Youn Sun Nah is tot op heden slechts enkele keren in Nederland te bewonderen geweest. In 2019 stond zij op het North Sea Jazzfestival en sprak Jazzism over “diepgang en sensatie” tijdens haar concert in de stampvolle zaal. Een “stemkunstenaar van uitzonderlijke klasse”.

Zij geeft een duo concert met de virtuoze gitarist Ulf Wakenius, onder meer bekend als de laatste gitarist van Oscar Peterson. Een gitarist die zeer intiem kan spelen maar zijn gitaar ook kan laten klinken als een orkest.
Samen geven zij al jaren concerten over de hele wereld waaronder Montreux, Montreal, Marciac, Monterey etc. Op 6 Juni dus bij ons in de Catharinakapel.

Over Youn Sun Nah:
Youn (1969) geboren en opgegroeid in Seoul stamt uit een muzikaal gezin. Na een studie Frans ging ze in 1995 naar Parijs om chansons te leren. Ze verlegde haar aandacht naar jazz maar maakte ook een popalbum dat een bestseller werd in haar geboorteland. Op de cd Voyage (2009) komt de zangeres zeer overtuigend over. Naast bassist Lars Danielsson speelden onder anderen ook gitarist Ulf Wakenius en trompettist Mathias Eick mee. Deze voorzagen Youns kristalheldere stem van een passende avontuurlijke begeleiding in een repertoire dat de voor de hand liggende standards vermijdt en focust op eigen composities. Haar albums Same Girl uit 2010 en Lento uit 2013 betekende haar internationale doorbraak en behaalde goud in Frankrijk en Duitsland. Ook zong zij op 23 februari 2014 tijdens de slotceremonie van de Olympische winterspelen in Sochi. Na de albums She Moves On (2017) en haar laatste Immersion (2019) toert ze over de hele wereld en geeft concerten op grote jazzfestivals.

Over Ulf Wakenius:
Ulf, geboren in 1958 Halmstad Zweden is een gevierde jazzgitarist over de gehele wereld. Vooral bekend geworden als gitarist bij het Oscar Peterson Quartet tussen 1997 en 2007. Ook zijn langdurige samenwerking met de legendarische bassist Niels-Henning Orsted Pederson en bassist Ray Brown geven aan dat Ulf een geniaal gitarist is. Zijn beide duo albums met Ray Brown waren grote successen in de US Jazz Charts. Naast Oscar Peterson die verklaarde dat Ulf een van de grootste gitaristen van dit moment is mag hij ook internationaal gelouterde gitaristen als Pat Metheny, John McLaughlin, John Scofield en Mike Stern tot zijn fans rekenen. De laatste jaren speelt Ulf veel samen met de Zuid Koreaanse zangeres Youn Sun Nah.

Fotograaf: Sung Yull Nah