Foto: Jonas Sacks

Verploegen, Verhoeff & van der Westen

1 december 2022 in Catharinakapel Harderwijk

When Night Falls

Angelo Verploegen, Ed Verhoeff, Eric van der Westen

Ode aan de nacht

Angelo Verploegens nieuwe album ‘When Night Falls’ is een ode aan de nacht in al haar vormen; van de schemering tot aan de morgenstond. Met de gekozen standards tracht hij het verloop van de avond te vangen, terwijl hij zich begrenst qua bezetting, repertoire en opnametechniek – om die versmalde wereld van de nacht in al haar facetten op te roepen.

Met Ed Verhoeff op gitaar en Eric van der Westen op bas herenigde Angelo Verploegen een trio dat meer dan twintig jaar gezamenlijke geschiedenis met zich meedraagt. In subtiel spel waarin een rijkdom aan ervaring en aandacht doorklinkt zijn we getuige van een schemergesprek tussen drie oude vrienden.

Trompettist en Flugelhorn-speler Angelo Verploegen trad voor het eerst op met gitarist Ed Verhoeff en bassist Eric van der Westen in 2001, nadat ze alle drie een lange muzikale carrière hadden gehad in grotere bezettingen en projecten. Dit trio bracht hen terug naar de kern – “zoals in een goed gerecht zijn er soms geen extra ingrediënten nodig” zegt Verploegen.

Verploegen, Verhoeff & van der Westen

Ondanks hun verschillende muzikale achtergronden vonden Verploegen, Verhoeff & van der Westen elkaar in hun gemeenschappelijke interesse voor intieme kamerjazz. Ook bekend onder de naam Amsterdam Jazz Trio’ treden zij al meer dan twintig jaar op met zowel hun eigen composities als het klassieke jazzrepertoire. Hun vermogen om hun muzikale persoonlijkheden te laten samensmelten tot een warm en zeer communicatief collectief geluid wordt al sinds hun eerste optredens door critici geprezen.

Droom vanavond mee op ‘When Night Falls’. Een muzikale reis via parels uit the American Songbook, geïnterpreteerd door drie grootmeesters uit de Nederlandse jazz, die de magische concentratie van de nacht, wanneer de wijdere wereld wegvalt, prachtig weten op te roepen. Juist in deze “dondere dagen” muziek om van te genieten.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Podium Plan en Fonds Podiumkunsten.

Aanvang 20.15 uur.
Deur open 19.45 uur.
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten