TRIFID feat. Teus Nobel

23 april 2021 in Catharinakapel Harderwijk

De Trifid-nevel, een gebied in onze Melkweg, is een ongewone combinatie van drie speciale gebeurtenissen. Het jonge energieveld is constant in beweging en kan vanuit Aarde gezien worden als een kleurrijk en helder fenomeen.

De muziek van TRIFID is ontstaan omdat drie muzikanten de drang voelde om de unieke vermenging van accordeon, vibrafoon en contrabas te onderzoeken. Het resultaat is een spannend en intens perspectief op iets wat het beste omschreven kan worden als een sereen en intiem energieveld vol lyriek en mysterie.

In 2018 bracht TRIFID hun debuutalbum Dreamscape (feat. Teus Nobel en Oene van Geel) uit en tourde door heel Nederland. In 2019 schreef initiator Rik Cornelissen de compositie Sounds of Interstellar Space waarmee ze voorstellingen samenwerkte met wetenschappers van ESA en diverse universiteiten zoals UvA, LEI, RU en KU Leuven. Momenteel werkt TRIFID aan de release van hun tweede album Sounds of Interstellar Space.

Ondanks de grote inspanning van vele wetenschappers blijft het universum moeilijk te doorgronden en is het daarom inspirerend om een gedeelte te vangen in onze muziek. In de zoektocht naar vrijheid en eenheid proberen we onszelf niet te beperken terwijl we rondzweven door de eindeloze en ongrijpbare interstellaire ruimte van de kosmos om ons eigen Dreamscape te creëren.

Voor de Jazzdagen Harderwijk werkt Trifid wederom samen met Teus Nobel. Deze toonaangevende Nederlandse trompettist manifesteert zich in de afgelopen jaren nadrukkelijk als internationaal jazzsolist, met concerten in o.a. Australie, Brazilie, Ghana, Noorwegen en Frankrijk. Hij werkte met o.a. Jef Neve, Ntjam Rosie, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Frank McComb en was jarenlang een graag geziene gast bij De Wereld Draait Door. 

“A fascinating group with a complete own sound idiom. New sonic territory explorations, transcending stylist boundaries, sheer magic! (Harold van Grinsven, JIN Jazz)” 

“The accordion, vibraphone, and double bass are a trio about as rare as Halley’s Comet, and arouse an equal amount of curiosity. (All About Jazz, Peter Hoetjes)” 

Rik Cornelissen, accordeon/compositie
Vincent Houdijk, vibrafoon/compositie
Maciej Domaradzki, contrabas

Gast: Teus Nobel, trompet/flugelhorn

Concert 19.30 uur

 

Aanvang 19.30 uur, deur open 19.15 uur.
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Concert 21.30 uur

 

Aanvang 21.30 uur, deur open 21.15 uur.
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten.