Sinne Eeg & Thomas Fonnesbaek

04 november in Catharinakapel Harderwijk

In maart dit jaar maakte we kennis met de Deense virtuoos op contrabas Thomas Fonnesbaek (duo concert met Justin Kauflin). Wij waren zo onder de indruk dat wij hem graag terug wilde zien. Hij komt nu terug voor een eenmalig concert in Nederland met de fantastische zangeres en landgenoot: Sinne Eeg. Wederom een uniek duo concert dus in de intieme Catharinakapel.

Een duo alleen met zang en bas? Ja, beiden behoren tot de internationale top en het prachtige geluid van Sinne’s stem past perfect bij het warme basgeluid van Fonnesbaek.

Sinne Eeg is een van de toonaangevende jazzvocalisten van Denemarken en heeft zich de laatste jaren ook gevestigd als een belangrijke stem in de internationale jazz. Zij staat bekend om haar fantastische ritmische controle en een onovertroffen harmonieus gevoel. Haar stijl is modern met een vleugje melancholie en sluit aan bij de Amerikaanse jazztraditie. Denk hierbij aan o.a. Sarah Vaughan.

Thomas Fonnesbaek (Denmark) begon op jonge leeftijd met het spelen op de elektrische bas. Hij studeerde bij de wereldberoemde bassist Niels Henning Ørsted Pedersen. Al snel werd hij gegrepen door musici als Jaco Pastorius, Ray Brown, Miles Davis, Bill Evans, Chick Corea etc. Vandaag de dag is Thomas een van de weinigen die en meester is op zowel de elektrische als akoestische bas.

Thomas heeft als freelance bassist een grote naam opgebouwd niet alleen in Denemarken maar ook in Europa en daarbuiten. Zo speelt en treedt hij op met artiesten als Sinne Eeg, Enrico Pieranunzi, Aaron Parks, John Taylor, Harvy Mason, Justin Kauflin, Christian Sands, Ulf Wakenius en vele anderen.

Sinne en Thomas hebben als duo twee prachtige albums samen gemaakt. Hun eerste album Eeg-Fonnesbaek uit 2015 werd gelijk met superlatieven ontvangen en won de Deense muziekprijs voor beste Vocal Jazz Release van het Jaar. Het vervolg kwam in 2021 met Staying in Touch. Dit album haalt het beste van de twee muzikanten naar boven.

Van harte aanbevolen!

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Stad als Podium en Fonds Podium Kunsten.

Bezetting:
Sinne Eeg – zang
Thomas Fonnesbaek – contrabas

Aanvang 20.15 uur
Deur open 19.45 uur
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten