Rembrandt Frerichs Trio

20 september Catharinakapel Harderwijk

REMBRANDT FRERICHS TRIO “Een van de hoogtepunten van het North Sea Jazz Festival” schreef Jazzism magazine over pianist Rembrandt Frerichs…een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar. Nu op de Jazzdagen Harderwijk! Verwacht op deze avond geen traditionele jazz met dit bijzondere pianotrio!

Het trio staat internationaal bekend om hun brede blik en vernieuwende samenwerkingen die de Jazz een nieuwe richting geven. Het Rembrandt Frerichs Trio kent het Amerikaanse jazz repertoire, maar past ervoor om de gebaande paden te bewandelen. Naast de Jazz, vervult het trio een pioniersrol in het samenwerken met musici uit het Midden-Oosten. Rembrandt presenteerde een album in de legendarische jazzclub Birdland in New York. Zowel in 2007 als 2014 waren albums van het trio genomineerd voor de Edisons.

Het trio is een echte working band: ze repeteren wekelijks en touren over de hele wereld. Als openingsact en headliner van het Taichung Jazz Festival in Taiwan speelden ze voor 50.000 enthousiaste jazzliefhebbers.

“One of the highlights of the North Sea Jazz Festival” Jazzmagazine

Line Up Rembrandt Frerichs – piano & composer Tony Overwater – acoustic bass Vinsent Planjer – drums www.rembrandtfrerichs.nl

Rembrandt wordt erkend als een ‘avonturier op de toetsen’ (Trouw) en ‘meester op zijn instrument’ (de Volkskrant). Hij ‘speelt toekomstmuziek waarbij grenzen uit het oor verdwijnen’ (Trouw)

NRC HANDELSBLAD “Noten met inhoud; poëtisch, zacht, subtiel en elegant”

VRIJ NEDERLAND “De laatste jaren dingt een golf van nieuw talent naar de gunsten van het publiek, maar daar staat tegenover dat er maar één Rembrandt Frerichs is”

Kaarten: prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 17,50
Aanvang 20.15 uur. Deur open 19.45 uur.