Harmen Fraanje piano, Ernst Reijseger cello, Mola Sylla zang m’bira xalam
Fotograaf: Krijn van Noordwijk

Reijseger Fraanje Sylla 

18 september 2021 in Catharinakapel Harderwijk

We Were There: “What has been strange becomes familiar. And what has been familiar acquires the glow of mystery. A beautiful album”.
Dit schreef regisseur Werner Herzog over het laatste album van dit bijzondere trio.

Een uitzonderlijk trio met cello, piano en Senegalese zang/percussie. Een optreden van Reijseger, Fraanje en Sylla is een emotionele belevenis, vol vuur en oprechte schoonheid. Deze meesterlijke musici verbinden verschillende muzikale werelden in hun bezwerende melodieën en improvisaties. Reijseger neemt de hedendaagse klassieke muziek mee, Fraanje de jazz, Sylla de Afrikaanse tradities.
Ernst Reijseger is beroemd om zijn uitzonderlijke benadering van de cello. Al jarenlang speelt hij met de uit Senegal afkomstige zanger/percussionist Molo Sylla die zingt in zijn moedertaal Wolof. Met pianist en componist Harmen Fraanje maken ze o.a. rijkgeschakeerde filmmuziek voor Werner Herzog.

“Goed improviseren begint bij goed luisteren en dit trio laat geen noot van elkaar onbeantwoord. Blues, jazz, Afrikaanse volksmuziek en een snufje Bach worden versmolten tot iets nieuws waarbinnen evenveel plek is voor ernst als voor humor”. ★★★★☆ de Volkskrant.

Concert 19.30 uur

 

Aanvang 19.30 uur, deur open 19.15 uur.
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Concert 21.30 uur

 

Aanvang 21.30 uur, deur open 21.15 uur.
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten.

UITVERKOCHT