Programma

20 september 2019

Rembrandt Frerichs Trio

REMBRANDT FRERICHS TRIO “Een van de hoogtepunten van het North Sea Jazz Festival” schreef Jazzism magazine over pianist Rembrandt Frerichs…een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar. Nu op de Jazzdagen Harderwijk! Verwacht op deze avond geen traditionele jazz met dit bijzondere pianotrio!

Het trio staat internationaal bekend om hun brede blik en vernieuwende samenwerkingen die de Jazz een nieuwe richting geven. Het Rembrandt Frerichs Trio kent het Amerikaanse jazz repertoire, maar past ervoor om de gebaande paden te bewandelen. Naast de Jazz, vervult het trio een pioniersrol in het samenwerken met musici uit het Midden-Oosten. Rembrandt presenteerde een album in de legendarische jazzclub Birdland in New York. Zowel in 2007 als 2014 waren albums van het trio genomineerd voor de Edisons.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur.
Meer info

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 17,50

3 oktober 2019

Amsterdam Klezmer Band

Zet een groot kruis in je agenda op donderdag 3 oktober want dan gaan de Jazzdagen Harderwijk weer beginnen en wordt het een groot feest met de Amsterdam Klezmer Band!

Amsterdam Klezmer Band komt van de straat en van het conservatorium, houdt van traditie en vernieuwing, blaast festivaltenten omver en trekt tranen in theaters. De band speelt klezmer en Balkan, ska en jazz, zigeuner en hiphop. Het is van alles, maar bovenal is het feest. In vijftien jaar tijd groeide een stel Amsterdamse straatmuzikanten uit tot een internationaal, zevenkoppig klezmermonster. Wie op basis van de naam een traditioneel avondje verwacht, zal even schrikken. De AKB heeft een onorthodox eigen geluid gesmeed, waarin een joodse traditional kan worden opgeluisterd met rap of een scheurende sax.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur.
Meer info

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 15,00 plus € 1,00 ticketkosten, aan de zaal € 18,00

17 oktober 2019

Michiel Borstlap & Sherry Dyanne

Sherry Dyanne en Michiel Borstlap brengen een zeer bijzondere muzikale ode van internationaal niveau aan één van de meest legendarische en invloedrijke zangeressen ooit: Billie Holiday. “Lady sings the Blues” tijdens de Jazzdagen Harderwijk.
‘KEY SONGS’. Wees getuige van een zeer bijzondere samenwerking tussen twee vooruitstrevende pionnen van de Nederlandse jazzmuziek met internationale allure!

Tijdens dit bijzondere concert transformeert Sherry Dyanne voor uw ogen naar Billie Holiday, ook wel bekend onder haar bijnaam ‘Lady Day’. Zij neemt u mee in songs en verhalen over haar meer dan roerige leven met de geweldige muziek zoals alleen Billie die kon brengen. Nog niet eerder zag u een treffender gelijkenis met de wereldberoemde diva dan bij dit concert.

Aanvang 20.15 uur. Deur open 19.45 uur
Meer info

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 17,50

31 oktober 2019

Cor Bakker, Maarten van der Grinten & Jasper Somsen

Jazzdagen Harderwijk blijft verrassen met bijzondere concerten. Vanavond is het de beurt aan drie coryfeeën van de Nederlandse Jazz: Cor Bakker – Piano, Maarten van der Grinten – Gitaar en Jasper Somsen – Contrabas.

Er zijn weinig Nederlandse musici die zo alom bekend zijn bij zo’n breed publiek als Cor Bakker! Hij was niet alleen jarenlang de vaste pianist van het Metropole Orkest, maar begeleidde bijna alle belangrijke artiesten die Nederland rijk is, maar ook internationale sterren als Shirley Bassey en Oleta Adams.

Aanvang 20.15 uur. Deur open 19.45 uur
Meer info

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 20,00.

15 november 2019

Eric Vaarzon Morel & Eric Vloeimans

Vaarzon Morel en Vloeimans, twee fantastische virtuozen creëren muziek in de zuiverste vorm, zonder opsmuk. Een combinatie van authentiek flamencospel en weemoedige trompetklanken in de Catharinakapel tijdens de Jazzdagen Harderwijk.

Vrijdag 15 november presenteert Jazz On The Corner het concert Aire y Compás van Nederlands bekendste jazztrompettist Eric Vloeimans en Nederlands beste flamencogitarist Eric Vaarzon Morel. De virtuoze musici brengen het publiek deze avond ‘Aire Y Compás’ – in flamencotaal in een goede swing via het allesomvattende ritme in de flamenco.

Aanvang 20.15 uur. Deur open 19.45 uur.
Meer info

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 20,00.

29 november 2019

Under the Surface – Trinity

Under the Surface creëert een nieuwe werkelijkheid. Dit unieke trio bracht in maart 2019 hun nieuwste, volledig geïmproviseerde live-album uit. Trinity neemt je mee naar een verborgen wereld van tederheid, woede, veiligheid, vreugde, eenzaamheid, rust en verdriet. Joost Lijbaart, Bram Stadhouders en Sanne Rambags zoeken én onderzoeken samen ruimte en stilte door middel van improvisatie. Hun unieke muzikale taal hebben ze tot in de verste uithoeken van de wereld met hun publiek kunnen delen. Van Mali tot Mexico, Noorwegen tot India, van Bolivia tot Libanon.

Trinity gaat over jezelf durven zijn, in je eigen kracht staan en dit te communiceren naar anderen. Het nieuwe album van Under the Surface nodigt je uit om de dialoog met jezelf aan te gaan.

Aanvang 20.15 uur. Deur open 19.45 uur
Meer info

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 17,50

3 maart 2019

Justin Kauflin Solo

JUSTIN KAUFLIN is een bekroonde Amerikaanse jazzpianist, componist, producer, educator en Quincy Jones Artist. Hij treedt wereldwijd solo op of met zijn trio.

In maart 2019 gaat Justin Kauflin wederom op tournee door Europa om zijn nieuwe cd “Coming Home” te promoten. Naast Londen, Parijs, Munchen en diverse andere steden/landen begint Justin Kauflin zijn tour met een Solovoorstelling op 3 maart 2019 in Harderwijk tijdens de Jazzdagen Harderwijk. De intieme Catharinakapel zal het mooie decor worden waar u kunt genieten van dit unieke concert.

Meer info

Locatie

Kaarten

 

11 april 2019

Mathilde Santing sings Joni Mitchell

Geheel onversterkt zingt Mathilde Santing haar Joni Mitchell-programma met Bastiaan Mulder op gitaren tijdens de Jazzdagen Harderwijk.

De onnavolgbare muziek van Joni Mitchell wordt op even onnavolgbare manier vertolkt door Santing en Mulder. In ‘Both Sides Now’ zingt Mathilde de songs van Joni Mitchell. Joni Mitchell, één van de levende legendes van de Amerikaanse popmuziek; ‘A Case Of You’, ‘Big Yellow Taxi’ en ‘Both Sides Now’. Liefde voor muziek, poëzie en kunst drijven haar, en dwingen haar om haar eigen weg te kiezen. Wees wie je bent, niet wie je wilt zijn. Samen met haar gitarist neemt Mathilde je mee met de verhalen van Joni en haar wereld in de liedjes vol gedichten en emoties.

Meer info

Locatie

Kaarten

 

18 april 2019

Raul Midón

U leest het goed, Raul Midón komt tijdens de Jazzdagen Harderwijk naar de Catharinakapel! De blindgeboren singer-songwriter Raul Midón trekt als een-mans band over de hele wereld volle zalen en zal zijn Europese tour afsluiten in Harderwijk. Raul Midón reist momenteel door heel Europa om nummers van zijn nieuwe album ten gehore te brengen, waaronder op 18 april dus in de intieme Catharinakapel te Harderwijk!

Meer info

Locatie

Kaarten

 

15 mei 2019

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme is misschien wel een van de beste Nederlandse zangeressen van dit moment. Maar zij is veel meer dan dat. Ze is ook actrice, muzikant, stout meisje, circusartieste, vamp, componiste, danseres, schrijfster en Pippi Langkous. En dat is ze allemaal tegelijk. De ware magie is haar eerlijkheid. Hoewel haar verbluffende veelzijdigheid anders kan doen vermoeden, doet ze alleen maar waar ze werkelijk in gelooft. Ondanks haar duizelingwekkende maskerades, is ze altijd zichzelf. Ze is echt.

Ellen ten Damme verwierf landelijke bekendheid als zangeres en actrice. Ze speelde in uiteenlopende speelfilms zoals De Kleine Blonde Dood, No trains no planes en De Tranen van Maria Marchita. Voor die laatste rol werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf. Op televisie speelde ze rollen in de serie Pleidooi en in Jiskefet.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur.
Meer info

Locatie

Kaarten