Programma

15 november 2019

Eric Vaarzon Morel & Eric Vloeimans

Vaarzon Morel en Vloeimans, twee fantastische virtuozen creëren muziek in de zuiverste vorm, zonder opsmuk. Een combinatie van authentiek flamencospel en weemoedige trompetklanken in de Catharinakapel tijdens de Jazzdagen Harderwijk.

Vrijdag 15 november presenteert Jazz On The Corner het concert Aire y Compás van Nederlands bekendste jazztrompettist Eric Vloeimans en Nederlands beste flamencogitarist Eric Vaarzon Morel. De virtuoze musici brengen het publiek deze avond ‘Aire Y Compás’ – in flamencotaal in een goede swing via het allesomvattende ritme in de flamenco.

Aanvang 20.15 uur. Deur open 19.45 uur.
Meer info

Locatie

Kaarten

UITVERKOCHT

29 november 2019

Under the Surface – Trinity

Under the Surface creëert een nieuwe werkelijkheid. Dit unieke trio bracht in maart 2019 hun nieuwste, volledig geïmproviseerde live-album uit. Trinity neemt je mee naar een verborgen wereld van tederheid, woede, veiligheid, vreugde, eenzaamheid, rust en verdriet. Joost Lijbaart, Bram Stadhouders en Sanne Rambags zoeken én onderzoeken samen ruimte en stilte door middel van improvisatie. Hun unieke muzikale taal hebben ze tot in de verste uithoeken van de wereld met hun publiek kunnen delen. Van Mali tot Mexico, Noorwegen tot India, van Bolivia tot Libanon.

Trinity gaat over jezelf durven zijn, in je eigen kracht staan en dit te communiceren naar anderen. Het nieuwe album van Under the Surface nodigt je uit om de dialoog met jezelf aan te gaan.

Aanvang 20.15 uur. Deur open 19.45 uur
Meer info

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 17,50

24 januari 2020

FAY CLAASSEN Band

Fay won voor haar inmiddels 9e album “Luck Child” maar liefst 2 Edisons!!
Met haar herkenbaar timbre is zij ze één van de grote vrouwelijke stemmen van de Europese jazz & crossover. Voor Close to you gaat Fay terug naar muziek uit haar verleden. Dierbare herinneringen van een leven vóór de Smartphones en tablets!
In 2017 werd Fay gevraagd om mee te werken aan een album met evergreens ten bate van het Prinses Maxima Fonds. De ontmoeting met liedjes als One day I’ll fly away en Killing me softly overviel Fay zo positief, dat er een sterke wens ontstond een programma te maken. Herkenbare en tijdloze muziek. Bij velen in het geheugen gegrift. Uiteraard zullen ook nummers van “Luck Child” niet ontbreken.

Zang: Fay Claassen / Piano, toetsen: Karel Boehlee / Gitaar: Peter Tiehuis / Basgitaar: Theo de Jong.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur
Meer info

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 21,00

13 februari 2020

Baldych – Courtois – Telderman

Supertrio Bałdych-Courtois-Telderman transformeert de eeuwenoude, klassieke formatie van viool, cello en piano tot een kolkende muzikale ervaring met een nieuw geluid. Dankzij de bijzondere klik tijdens de eerste ontmoeting in 2018 is het trio nu op weg naar het creëren van hun debuutalbum, dat zal uitkomen in 2020. De Poolse violist Adam Bałdych, cellist Vincent Courtois uit Parijs en Nederlandse pianist en initiatiefnemer van het trio Rogier Telderman staan individueel niet alleen bekend om hun onomstreden composities. Ook behoren zij qua improvisatie tot de absolute top van Europa.

De combinatie tussen precisie en innovatie maakt het werk van deze drie-eenheid tot een intrigerend en uniek repertoire. JazzNu schreef: “Als je deze drie zo inventieve musici zou moeten categoriseren kun je niet onder het woord ‘super’ uit. Een supertrio derhalve”. Of: “Muzikale poëzie van het hoogste niveau”, aldus Jazzenzo.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 18,00.

20 februari 2020

Enrico Pieranunzi | Jasper Somsen | Jorge Rossy

“Common View” van drie internationale top artiesten op de Jazzdagen Harderwijk.

Na meer dan dertig concerten en internationaal lovende kritieken over de albums “Tales From The Unexpected” en “European Trio” (met André Ceccarelli op drums), namen de Italiaanse meesterpianist Enrico Pieranunzi en de Nederlandse contrabassist Jasper Somsen in 2018 hun derde album op. De wereldwijd hooggewaardeerde Catalaanse drummer Jorge Rossy (voormalig lid van het Brad Mehldau Trio) completeerde het trio in de studio. Het album is een verfrissende en evenwichtige kijk in de muzikale ziel van drie totaal verschillende musici/componisten die prachtig samenkomen in één “Common View”. “Common View” werd geproduceerd door Jasper Somsen in opdracht van Challenge Records en zal in oktober 2019 worden uitgebracht.

De officiële cd-presentatie vindt plaats op 21 februari in het Bimhuis Amsterdam maar het trio bijt de spits af tijdens de Jazzdagen Harderwijk in de intieme Catharinakapel.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur
Meer info

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 20,00.

26 maart 2020

Yuri Honing Acoustic Quartet

“Blauwbaard”, nieuw project Yuri Honing op de Jazzdagen Harderwijk

Een van de hoogtepunten van de Jazzdagen Harderwijk 2017 was zeker het concert van Yuri Honing “Goldbrun”. Wij zijn dan ook blij dat het weer gelukt is om dit fantastische quartet bij ons in de Catharinakapel te hebben met hun nieuwe programma “Blauwbaard”.

Het gebeurt niet vaak dat er meerdere vijfsterren recensies worden uitgedeeld voor
opeenvolgende albums. “Yuri Honing komt met zijn kwartet tot een nieuw, warm en empathisch geluid” (★★★★★ de Volkskrant) en “bij dit kwartet versmelt de muziek tot iets onbenoembaar moois” (★★★★★ Trouw), zijn maar twee van de vele prachtzinnen die we kunnen citeren.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 21,00.

16 april 2020

Denise Jannah & Wolf Martini

“Jannah en Martini vormen een formidabele combinatie, een informeel en boeiend muziekkoppel dat moeiteloos het Jazz idioom naar hun persoonlijke, individuele hand zet. Zeer stijlvol.”
(Thijs Odendal in krant ‘Beeld’, Johannesburg/ Zuid Afrika)

Kom genieten van zangeres Denise Jannah en gitarist Wolf Martini in hun zeer gevarieerd en intiem duo-programma. Reeds 20 jaar duurt hun zeer plezierige samenwerking, en hun breed repertoire varieert van Jazz tot Latin, met uitstapjes naar Pop, Chansons, Gospel en Blues. Denise’s stilistische veelzijdigheid, met daaraan gekoppeld haar meertaligheid, is een absolute meerwaarde. In Wolf Martini hebben we naast haar de perfecte en meest stijlvolle begeleider, met solo’s die nooit voorspelbaar zijn, tegelijkertijd speels en virtuoos.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur
Meer info

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 18,00.

1 oktober 2020

Lloyd Spiegel (Australie)

Blues & Roots uit Australië – virtuoos en humorvol

Met een negental cd’s op zijn naam, een onafgebroken tourschema en de podium ervaring welke hij opdeed tijdens zijn 35-jarige carrière is Lloyd Spiegel uitgegroeid tot de drijvende kracht van akoestische bluesscene in Australië. In het toonaangevende Australian Guitar Magazine’s stond Lloyd onlangs in een lijst van 50 Australische top-gitaristen aller tijden. Niet alleen in eigen land maar ook ver daarbuiten is hij een zeer gerespecteerd muzikant getuige zijn tours door Europa en USA waarbij hij opende voor oa. Ray Charles, Bob Dylan en Etta James.

Lloyd’s live show is about his connection with the audience: “Ultimately, my job is to give people a couple of hours off and hopefully they leave with a smile on their face. That connection is the most satisfying part of my travels. It fuels my touring and inspires my writing. Meeting people from all walks of life is what convinces me to jump on that next flight.”

Aanvang 20.15 uur. Deur open 19.45 uur
Meer info

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 12,50 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 15,00.

15 oktober 2020

Peter Beets

Our Love Is HereTo Stay (Gershwin Reimagined) m.m.v.
Martijn van Iterson – gitaar, Frans van Geest- contrabas

Wereldwijd wordt Peter Beets gezien als een van de beste jazzpianisten aller tijden. Met zijn succesvolle optredens en geliefde bewerkingen van klassieke muziek heeft hij een grote schare trouwe fans opgebouwd. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets leverde ongekend goed ontvangen jazzalbums af, waaronder ‘Our Love Is Here to Stay ( Gershwin reimagined’).
Our Love Is HereTo Stay (Gershwin Reimagined)
In 2019 kwam het album van pianist Peter Beets uit: Our Love Is Here To Stay (Gershwin Reimagined). Klassieke muziek, blues, jazz, latin, volksmuziek: Alles zit in de muziek van George Gershwin! Gershwin verbindt werelden, versmelt kunst en entertainment, brengt de artiest en de luisteraar bij elkaar, verbindt generaties en verbroedert culturen. Gershwin heeft tijdloze kunst naar de straat gebracht en toegankelijk gemaakt tot in de huiskamer. Werkelijk iedereen voelt zich verbonden met deze muziek, jong en oud, door alle lagen van de samenleving.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur
Meer info

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten. Aan de zaal € 20,00.

Afgelopen Voorstellingen

3 maart 2019

Justin Kauflin Solo

JUSTIN KAUFLIN is een bekroonde Amerikaanse jazzpianist, componist, producer, educator en Quincy Jones Artist. Hij treedt wereldwijd solo op of met zijn trio.

In maart 2019 gaat Justin Kauflin wederom op tournee door Europa om zijn nieuwe cd “Coming Home” te promoten. Naast Londen, Parijs, Munchen en diverse andere steden/landen begint Justin Kauflin zijn tour met een Solovoorstelling op 3 maart 2019 in Harderwijk tijdens de Jazzdagen Harderwijk. De intieme Catharinakapel zal het mooie decor worden waar u kunt genieten van dit unieke concert.

Meer info

Locatie

Kaarten

11 april 2019

Mathilde Santing sings Joni Mitchell

Geheel onversterkt zingt Mathilde Santing haar Joni Mitchell-programma met Bastiaan Mulder op gitaren tijdens de Jazzdagen Harderwijk.

De onnavolgbare muziek van Joni Mitchell wordt op even onnavolgbare manier vertolkt door Santing en Mulder. In ‘Both Sides Now’ zingt Mathilde de songs van Joni Mitchell. Joni Mitchell, één van de levende legendes van de Amerikaanse popmuziek; ‘A Case Of You’, ‘Big Yellow Taxi’ en ‘Both Sides Now’. Liefde voor muziek, poëzie en kunst drijven haar, en dwingen haar om haar eigen weg te kiezen. Wees wie je bent, niet wie je wilt zijn. Samen met haar gitarist neemt Mathilde je mee met de verhalen van Joni en haar wereld in de liedjes vol gedichten en emoties.

Meer info

Locatie

Kaarten

18 april 2019

Raul Midón

U leest het goed, Raul Midón komt tijdens de Jazzdagen Harderwijk naar de Catharinakapel! De blindgeboren singer-songwriter Raul Midón trekt als een-mans band over de hele wereld volle zalen en zal zijn Europese tour afsluiten in Harderwijk. Raul Midón reist momenteel door heel Europa om nummers van zijn nieuwe album ten gehore te brengen, waaronder op 18 april dus in de intieme Catharinakapel te Harderwijk!

Meer info

Locatie

Kaarten

15 mei 2019

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme is misschien wel een van de beste Nederlandse zangeressen van dit moment. Maar zij is veel meer dan dat. Ze is ook actrice, muzikant, stout meisje, circusartieste, vamp, componiste, danseres, schrijfster en Pippi Langkous. En dat is ze allemaal tegelijk. De ware magie is haar eerlijkheid. Hoewel haar verbluffende veelzijdigheid anders kan doen vermoeden, doet ze alleen maar waar ze werkelijk in gelooft. Ondanks haar duizelingwekkende maskerades, is ze altijd zichzelf. Ze is echt.

Ellen ten Damme verwierf landelijke bekendheid als zangeres en actrice. Ze speelde in uiteenlopende speelfilms zoals De Kleine Blonde Dood, No trains no planes en De Tranen van Maria Marchita. Voor die laatste rol werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf. Op televisie speelde ze rollen in de serie Pleidooi en in Jiskefet.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur.
Meer info

Locatie

Kaarten

20 september 2019

Rembrandt Frerichs Trio

REMBRANDT FRERICHS TRIO “Een van de hoogtepunten van het North Sea Jazz Festival” schreef Jazzism magazine over pianist Rembrandt Frerichs…een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar. Nu op de Jazzdagen Harderwijk! Verwacht op deze avond geen traditionele jazz met dit bijzondere pianotrio!

Het trio staat internationaal bekend om hun brede blik en vernieuwende samenwerkingen die de Jazz een nieuwe richting geven. Het Rembrandt Frerichs Trio kent het Amerikaanse jazz repertoire, maar past ervoor om de gebaande paden te bewandelen. Naast de Jazz, vervult het trio een pioniersrol in het samenwerken met musici uit het Midden-Oosten. Rembrandt presenteerde een album in de legendarische jazzclub Birdland in New York. Zowel in 2007 als 2014 waren albums van het trio genomineerd voor de Edisons.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur.
Meer info

Locatie

Kaarten

3 oktober 2019

Amsterdam Klezmer Band

Zet een groot kruis in je agenda op donderdag 3 oktober want dan gaan de Jazzdagen Harderwijk weer beginnen en wordt het een groot feest met de Amsterdam Klezmer Band!

Amsterdam Klezmer Band komt van de straat en van het conservatorium, houdt van traditie en vernieuwing, blaast festivaltenten omver en trekt tranen in theaters. De band speelt klezmer en Balkan, ska en jazz, zigeuner en hiphop. Het is van alles, maar bovenal is het feest. In vijftien jaar tijd groeide een stel Amsterdamse straatmuzikanten uit tot een internationaal, zevenkoppig klezmermonster. Wie op basis van de naam een traditioneel avondje verwacht, zal even schrikken. De AKB heeft een onorthodox eigen geluid gesmeed, waarin een joodse traditional kan worden opgeluisterd met rap of een scheurende sax.

Aanvang 20.15 uur, deur open 19.45 uur.
Meer info

Locatie

Kaarten

17 oktober 2019

Michiel Borstlap & Sherry Dyanne

Sherry Dyanne en Michiel Borstlap brengen een zeer bijzondere muzikale ode van internationaal niveau aan één van de meest legendarische en invloedrijke zangeressen ooit: Billie Holiday. “Lady sings the Blues” tijdens de Jazzdagen Harderwijk.
‘KEY SONGS’. Wees getuige van een zeer bijzondere samenwerking tussen twee vooruitstrevende pionnen van de Nederlandse jazzmuziek met internationale allure!

Tijdens dit bijzondere concert transformeert Sherry Dyanne voor uw ogen naar Billie Holiday, ook wel bekend onder haar bijnaam ‘Lady Day’. Zij neemt u mee in songs en verhalen over haar meer dan roerige leven met de geweldige muziek zoals alleen Billie die kon brengen. Nog niet eerder zag u een treffender gelijkenis met de wereldberoemde diva dan bij dit concert.

Aanvang 20.15 uur. Deur open 19.45 uur
Meer info

Locatie

Kaarten

31 oktober 2019

Cor Bakker, Maarten van der Grinten & Jasper Somsen

Jazzdagen Harderwijk blijft verrassen met bijzondere concerten. Vanavond is het de beurt aan drie coryfeeën van de Nederlandse Jazz: Cor Bakker – Piano, Maarten van der Grinten – Gitaar en Jasper Somsen – Contrabas.

Er zijn weinig Nederlandse musici die zo alom bekend zijn bij zo’n breed publiek als Cor Bakker! Hij was niet alleen jarenlang de vaste pianist van het Metropole Orkest, maar begeleidde bijna alle belangrijke artiesten die Nederland rijk is, maar ook internationale sterren als Shirley Bassey en Oleta Adams.

Aanvang 20.15 uur. Deur open 19.45 uur
Meer info

Locatie

Kaarten