Programma

3 maart 2019

Justin Kauflin Solo

JUSTIN KAUFLIN is een bekroonde Amerikaanse jazzpianist, componist, producer, educator en Quincy Jones Artist. Hij treedt wereldwijd solo op of met zijn trio.

In maart 2019 gaat Justin Kauflin wederom op tournee door Europa om zijn nieuwe cd “Coming Home” te promoten. Naast Londen, Parijs, Munchen en diverse andere steden/landen begint Justin Kauflin zijn tour met een Solovoorstelling op 3 maart 2019 in Harderwijk tijdens de Jazzdagen Harderwijk. De intieme Catharinakapel zal het mooie decor worden waar u kunt genieten van dit unieke concert.

Aanvang 15.30 uur, Deur open 15.00 uur.
Meer info

Locatie

Kaarten

Prijs vvk € 19,00 plus € 1,00 ticketkosten. Aan de zaal € 22,00.

 

10 februari 2018

Tania Kross & Jasper Somsen

Na het geweldige succes van het programma “Beste Zangers” en de lange Nederlandse theatertour met de flamenco-opera “Carmen” is het de organisatie gelukt om Tania Kross naar Harderwijk te halen.

Tania zal een intiem optreden verzorgen in de Catharinakapel. Op initiatief van contrabassist Jasper Somsen verzorgen zij een exclusief programma, waarin Tania wederom buiten haar operawereld treedt en totaal nieuwe muzikale wegen gaat verkennen.
Het programma zal maar enkele keren te horen zijn op de Nederlandse podia.

Zaal open 19.45 uur / Aanvang 20.15 uur.
Meer info

Locatie

Kaarten

 

10 februari 2018

Extra Matinee concert Tania Kross & Jasper Somsen

Vanwege grote belangstelling (avond voorstelling uitverkocht) EXTRA MATINEE concert zaterdag 10 februari 2018!

Zaal open 15.00 uur / Aanvang 15.30 uur.
Meer info

Locatie

Kaarten

7 Juni 2018

Lynne Arriale Trio

De carrière van pianist/componist Lynne Arriale (USA) is gezegend met een liefde voor melodie en een plezier voor een muzikale ontdekking. Met een stijl die levendig is, maar toch lyrisch en intiem, biedt Arriale een opwindende muzikale ervaring. De volmaakte verteller, ze maakt onmiddellijk contact met haar luisteraars door haar emotioneel geladen uitvoeringen. Haar muziek is toegankelijk en intiem. Zomaar een paar vertalingen wat de internationale pers over de carrière van Lynne Arriale geschreven heeft.

Zaal open 19:45  / Aanvang: 20:15.
Meer info

Locatie

Kaarten

 

29 september 2018

Lilian Vieira Grupo

Samba Fever is een swingend programma van de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira en haar Grupo!
Iedereen kent de samba van de opzwepende trommelritmes, het Braziliaanse Carnaval en de snelle danspassen. Afkomstig uit Afrika en gekleed in het groen en geel, versterkt door de rondingen van de Braziliaanse vrouwen, het ritme van de percussionisten en de stem van het volk is de Samba de moeder van de Braziliaanse muzieksoorten.

Deur open 20.00 uur.
Meer info

Locatie

Kaarten

 

4 Oktober 2018

Ruben Hein Groundwork Rising

Donderdag 4 oktober kunt u tijdens de Jazzdagen Harderwijk genieten van Ruben Hein. Dit optreden zal mede in het teken staan van zijn laatste cd “Groundwork Rising”. De Catharinakapel leent zich erg goed voor intieme concerten en de voorstelling van Ruben Hein zal hier ongetwijfeld zo’n voorbeeld van zijn. Ruben komt deze avond met de volgende bezetting: Ruben Hein (vocals, piano); Wessel Herbschleb (guitar, vocals); Julian du Perron (guitar, percussion, vocals).

Zaal open 19:45  / Aanvang: 20:15
Meer info

Locatie

Kaarten

10 Oktober 2018

The Junction

A capella is terug, hot & happening! De jonge Nederlandse a capella sensatie van dit moment is een genot voor oor én oog. The Junction neemt je mee van adembenemende ballads naar dansende hip-hop beats. Niets is The Junction te gek. De internationaal gelauwerde groep toerde eerder in Azië en menig Europees land. In 2015 verscheen hun debuutalbum Right down the Road, gevolgd door een Nederlandse theatertour in 2016-2017 en wederom Azië. Prijswinnend kwintet van het gerenommeerde a capella festival te Graz (Beste Jazz Arrangement) en het prestigieuze Aarhus Vocal Festival in Denemarken, de belangrijkste prijs voor vocale groepen in Europa.

Zaal open 19:45  / Aanvang: 20:15
Meer info

Locatie

Kaarten

 

25 oktober 2018

Wolfert Brederode, Joost Lijbaart & The Matangi Quartet

Concert over de destructieve kant van de mens en een ode aan zijn veerkracht.
11 november 2018 is het een eeuw geleden dat W.O.-I werd beëindigd, een drama op een tot dan toe ongekende schaal dat diepe wonden heeft geslagen en de overgang markeert van het ‘oude’ naar het ’nieuwe’ Europa. Alhoewel dit continent nog nooit zo een lange periode van vrede heeft gekend zien we in de 21ste ook parallellen met die tijd. Geïnspireerd door dit gegeven componeerde Wolfert Ruins & Remains, een suite uit tien aaneengesloten delen van ongeveer 70 minuten voor piano, slagwerk en strijkkwartet.

Deur open: 19:45  / Aanvang: 20:15
Meer info

Locatie

Kaarten

1 November 2018

Izaline Calister & Ed Verhoeff featuring Angelo Verploegen

Izaline Calister heeft als singer/songwriter en charismatisch performer reeds een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Sinds 10 jaar werkt ze daarbij met gitarist Ed Verhoeff en is hun muzikale samenwerking hoorbaar, bijna voelbaar, verdiept. Met trompettist Angelo Verploegen grijpen zij terug op een muzikale ontmoeting lang geleden, in de zoektocht naar een 3de instrument. Zijn warme, intuïtieve en altijd herkenbare trompetgeluid geeft de juiste aanvulling aan hun hechte samenspel.

Deur open 19.45 uur.
Meer info

Locatie

Kaarten

 

22 November 2018

Artvark Saxophone Quartet & Ntjam Rosie

Artvark, vier saxofonisten (Rolf Delfos alt sax, Bart Wirtz alt sax, Mete Erker tenor sax en Peter Broekhuizen bariton sax) behorend tot de beste van Nederland. Spelend over de hele wereld, van Praag tot Egypte en van Zuid-Afrika tot het North Sea Jazz festival in Rotterdam. De afgelopen twee jaar zeer succesvol met hun projecten Homelands ( met zangeres Ntjam Rosie) en met hun laatste cd Trance, een soort suite, één groot doorgecomponeerd verhaal.

Deur open: 19:45  / Aanvang: 20:15
Meer info

Locatie

Kaarten

 

7 december 2018

Jasper Somsen & Karel Boehlee invites Toon Roos & Ruud Breuls

Toegevoegd optreden Jazzdagen Harderwijk.

Toon Roos (saxen), Ruud Breuls (trompet en bugel), Karel Boehlee (piano) en Jasper Somsen (bas) zijn (inter)nationale topmuzikanten die zich voor dit speciale optreden in een tot nu toe eenmalig droom-quartet hebben verenigd. Ultieme interactie bij improvisatie over standards en eigen composities.

Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.45 uur.
Meer info

Locatie

Kaarten