Lucas Santana

Lucas Santana & Strings feat. ADAM Quartet

17 oktober 2024 in Catharinakapel Harderwijk

Releaseconcert van het nieuwe album van Lucas Santana feat. ADAM Quartet

Op 18 oktober 2024 verschijnt het nieuwe album Bosquesos do Brasil van Lucas Santana (ZenneZ Records) met nieuwe composities en arrangementen van Braziliaanse klassiekers.
Wij zijn erg verheugd dat wij in de Catharinakapel op de vooravond van verschijnen het releaseconcert mogen verzorgen. 
Lucas is op de Jazzdagen Harderwijk zeker geen onbekende. Hij heeft in diverse bezettingen inmiddels bij ons opgetreden. 
Ditmaal met de strijkers van het ADAM Quartet dus in een totaal andere zetting dan u gewend bent. Het belooft een bijzondere avond te worden. Wij nodigen u dan ook van harte uit op 17 oktober 2024!

Op zijn nieuwe album Bosquesos do Brasil brengt jazzsaxofonist Lucas Santana (Brazilië, 1993) hedendaagse Braziliaanse en Latijns-Amerikaanse muziek in een klassieke context. Ook schreef hij een aantal nieuwe composities die zijn persoonlijke, muzikale reis tussen klassiek en jazz weerspiegelen.

“Amsterdam is een stad waar culturen elkaar ontmoeten, en dat is precies wat ik ervaarde toen ik in 2015 de afdeling klassieke muziek van het Conservatorium van Amsterdam binnenliep”, glimlacht Lucas, die op dat moment aan de jazzafdeling van datzelfde conservatorium studeerde.
Toen al werd het eerste zaadje geplant voor dit project. “Ik heb geruime tijd onderzoek gedaan naar traditionele Braziliaanse muziek en ben een paar jaar geleden begonnen met schrijven voor een akoestische bezetting met strijkkwartet. Dit ensemble brengt diverse elementen uit het omvangrijke kleurenpalet van de klassieke muziek en de jazz bij elkaar”, aldus Lucas, die behalve saxofoon ook klarinet en dwarsfluit speelt.

Verwacht van Lucas Santana & Strings (feat. ADAM Quartet) klassiek-getinte melodielijnen en verfijnde ritmiek, maar ook elementen uit de jazz, zoals improvisatie en moderne harmonieën.

Lucas Santana – saxofoon, klarinet, dwarsfluit
Elizabeth Fadel – piano, accordeon
Pedro Ivo Ferreira – contrabas

ADAM Quartet
Margot Kolodziej – viool.
Julia Kleinsmann – viool.
Minna Svedberg – altviool.
Renée Timmer – cello

Compositie ‘Bosquejo 3’ Live in Amsterdam

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podium Kunsten.

Aanvang 20.15 uur
Deur open 19.45 uur
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten