Foto: Phil Melia
Foto: Baz Groom
Foto: Tony Cole

Kyla Brox

9 oktober 2022 in Catharinakapel Harderwijk

Kyla Brox – The British blues queen: European Blues Challenge Winner 2019!

Kyla is al sinds haar twaalfde professioneel muzikant – eerst in de band van haar vader, Victor Brox, daarna zelfstandig. Haar laatste album “Pain & Glory” uit 2019 (nominatie Beste Album in zowel de Europese als UK Blues Awards) is het voorlopig hoogtepunt van een kwart eeuw ervaring op het podium en in de studio.

Blues en soul raken onlosmakelijk verstrengeld met de bekroonde singer-songwriter Kyla Brox, wiens rauwe talent haar heeft beschreven als “de beste vrouwelijke blueszangeres van haar generatie”.

Kyla speelt naast haar band ook vaak als duo met haar man, virtuoos akoestisch gitarist Danny Blomeley, wiens spel, beurtelings delicaat en ongeremd, hem een aanhang op zich heeft opgeleverd. Kyla heeft haar carrière jaar na jaar opgebouwd; beginnend aan de basis met lokale pub optredens en uitgegroeid tot headlinerconcerten over de hele wereld, waaronder enkele van de meest prestigieuze Blues-festivals ter wereld. Met duizenden verkochte albums en een voortdurend groeiende fanclub wordt Kyla Brox algemeen beschouwd als een van de allerbeste soul-blueszangers die de Britse eilanden ooit hebben voortgebracht.

Quotes:
“Surely one of the finest voices Britain has ever had” Pete Clack, Blues In Britain

“…door Kyla Brox’ soulvolle, warme stemgeluid, dat zowel sensitief als sexy genoemd wordt.” (Jazzism, april 2019)

“..,zingt Brox een broeierige mix van soul en blues met allerlei aangename invloeden. Een zeer divers album met flinke crossoverpotentie……een formidabel stemgeluid.” (OOR, april 2019)

“Kyla Brox verankert zich met haar nieuwe album “Pain & Glory” nog dieper in de soul en blues en bevestigt met verve haar status van souldiva.” (Rootstime, maart 2019)

“…. Authentiek en soulvol – even ongenaakbaar en intens als Etta James en Aretha Franklin’.” (Altcountry Forum, april 2019)

Bezetting:
Kyla Brox – zang
Danny Blomeley – gitaar

Aanvang 15.00 uur
Deur open 14.30 uur
Prijs vvk € 12,50 plus € 1,25 ticketkosten.