Wordt verplaatst

I COMPANI

Wegens diverse Covid-19 maatregelen wordt dit concert verplaatst naar een later tijdstip.
Kaarthouders krijgen bericht.

Jazz- en filmmuziek ensemble
Samenwerking Stad als Podium, Jazz On The Corner en Filmhuis Harderwijk

Dubbelprogramma: A Paris en FelliniAmo

I COMPANI Jazz- en filmmuziek ensemble I Compani brengt een ode aan Fellini, een van de belangrijkste naoorlogse Italiaanse filmregisseurs. Federico Fellini overleed in 1993 en al ruim 35 jaar voert bandleider Bo van de Graaf met overtuiging muziek uit diens films uit.
Livemuziek maken bij filmscènes is Van de Graafs passie, een vaardigheid die hij steeds verder ontwikkeld heeft. Op allerlei manieren experimenteert hij met combinaties van muziek, beeld, theater, poëzie en dans. I Compani bestaat momenteel – naast de leider op diverse saxofoons – uit violist Friedmar Hitzer, accordeonist Gert Wantenaar, pianist Leo Bouwmeester en ‘de motor’ achter het legendarische Willem Breuker Kollektief: contrabassist Arjen Gorter en drummer Rob Verdurmen.

Het ensemble presenteert een dubbelprogramma met in de eerste helft ‘A Paris’ en na de pauze ‘Felliniamo’. Het eerste deel bestaat uit nostalgische beelden van Parijs, met muziek die enigszins refereert aan de Franse straatmuziek. Walsjes, polka’s musettes en zigeunerdeuntjes.

Felliniamo
In het tweede deel staat de muziek van de films van Fellini centraal, met nieuwe bewerkingen van stukken die Nino Rota (1911-1979) tussen 1952 en 1979 voor hem componeerde. Na de dood van de componist werkte de regisseur met Nicola Pavani en ook van hem zijn er stukken op het programma. Rota voert de boventoon, met zijn herkenbare referenties aan Italiaanse volks- en circusmuziek. Muziek die vrolijk en droevig tegelijk is. Het oeuvre van Fellini wordt herdacht met scènes uit films en repetities, foto’s, tekeningen en teksten, onder meer afkomstig van auteur Rosita Steenbeek die Fellini persoonlijk meer dan goed gekend heeft.

8 april 2021 dus een bijzonder programma in de bovenzaal (filmzaal) van de Catharinakapel. Een samenwerking tussen de Stad als Podium met het Filmhuis Harderwijk en Jazz On The Corner!