Denise Jannah & Wolf Martini

27 november 2020 in Catharinakapel Harderwijk

“Jannah en Martini vormen een formidabele combinatie, een informeel en boeiend muziekkoppel dat moeiteloos het Jazz idioom naar hun persoonlijke, individuele hand zet. Zeer stijlvol.”
(Thijs Odendal in krant ‘Beeld’, Johannesburg/ Zuid Afrika)

Kom genieten van zangeres Denise Jannah en gitarist Wolf Martini in hun zeer gevarieerd en intiem duo-programma. Reeds 20 jaar duurt hun zeer plezierige samenwerking, en hun breed repertoire varieert van Jazz tot Latin, met uitstapjes naar Pop, Chansons, Gospel en Blues. Denise’s stilistische veelzijdigheid, met daaraan gekoppeld haar meertaligheid, is een absolute meerwaarde. In Wolf Martini hebben we naast haar de perfecte en meest stijlvolle begeleider, met solo’s die nooit voorspelbaar zijn, tegelijkertijd speels en virtuoos.
De chemie tussen deze 2 musici van wereldklasse is voelbaar, en het is duidelijk dat zij na zoveel jaren samen musiceren moeiteloos elkaars muzikale gedachten lezen, terwijl zij daarnaast zichtbaar de grootste schik hebben met elkaar. Op een ontspannen manier nemen zij u mee door diverse muzikale landschappen en stijlen, terwijl Denise’s warme contra-alt u van het ene in het andere verhaal zingt, met een feilloze timing en frasering die prachtig mengt met de muzikale energie van Wolf’s artistieke vindingrijkheid op zijn gitaar. Het is absoluut meegenieten van hun muzikale interactie welke gaat van momenten vol humor tot zeer intens, ja soms bijna meditatief.
Ook internationaal hebben Denise en Wolf zich op de kaart gezet, met concerten in o.a. Indonesië, Zuid Afrika, Montenegro, Suriname en Azerbaijan. Samen brachten zij het album Denise Jannah & Wolf Martini: Live in Johannesburg uit.
Fotograaf: Maurits van Hout

Denise Jannah
Denise Jannah was de eerste Nederlandse muzikant die een platencontract tekende bij het vermaarde Amerikaanse jazzlabel Blue Note. De contra-alt tourt over de hele wereld, heeft zeven keer op North Sea Jazz gestaan en trad op voor hoogwaardigheidsbekleders als koningin Beatrix, prins Claus, prins Willem-Alexander en prinses Máxima, de Surinaamse president Ronald Venetiaan, de Amerikaanse president Bill Clinton en zijn vrouw Hillary Clinton en Nelson Mandela. 
Denise Jannah heeft twee Edisons, een Gouden Orpheus uit Bulgarije en de Bata Anastasijević Award van het Nesville Jazz Festival in Servië. In 2009 werd Denise Jannah benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

  • “Quite simply, Denise Jannah is one of the best jazz singers to come along in the 25 years I’ve been writing about music.” (Award winning jazz author and critic Gary Giddins in the “Village Voice”, USA)
  • “Jannah’s voice is fine – rich, certain and teeming with a candor undiminished by the artifice of record-making.” (Down Beat, USA).

Wolf Martini
Wolf Martini studeerde jazzgitaar aan het Hilversums Conservatorium. Hij speelt met een warme groove die doet denken aan Kenny Burrell en George Benson. Wolf heeft een eigen stijl ontwikkelt die zijn passie voor groove, latin, jazz en pop laat herkennen.
Met Denise Jannah speelde hij op het North Sea Jazzfestival, Azerbijdjan Jazzfestival en Joy of Jazz Festival, in Zuid-Afrika. Ook toerde hij met haar in Indonesië en Zuid-Afrika. Met het duo Hartog en Martini was hij voorprogramma voor Tuck and Patti en speelde hij op radio en TV.
Wolf Martini is afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium/ Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. Zijn diversiteit ontwikkelde hij ondermeer door optredens met Rita Reys, maar ook door theatertournees met soul-revue Big, Black & Beautiful en pop-soul-zangeres Ruth Jacott. Hij is onder andere te horen op CD’s van Mathilde Santing, Deborah J.Carter en Dana Winner met het Metropole Orkest. Zijn optredens in de Pop-muziek reiken van Candy Dulfer tot George Baker en Edsilia Rombley.

Concert 19.30 uur

 

Aanvang 19.30 uur, deur open 19.15 uur.
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten.

UITVERKOCHT

 

Concert 21.30 uur

 

Aanvang 21.30 uur, deur open 21.15 uur.
Prijs vvk € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten.

UITVERKOCHT