Bert van den Brink, Bart van Lier, Jasper Somsen & Angelo Verploegen

29 oktober 2020 in Catharinakapel Harderwijk

Vier topmuzikanten bij elkaar in onze intieme Kapel gaat weer genieten worden. Wij zijn dan ook blij dat wij dit bijzondere kwartet voor een eenmalig optreden in Nederland hebben weten te programmeren.

Bart van Lier- Trombone
In 1968 begon Bart van Lier met zijn freelancewerkzaamheden voor radio, televisie en de platenindustrie. Tot voorkort was Bart werkzaam als eerste trombonist bij het Metropole Orkest. Verder trad hij o.a. op met Bart’s Bones, Nueva Manteca, Trio Bart van Lier en het Bart van Lier/Ilja Reyngoud Quintet. Naast zijn uitvoerende werkzaamheden is Bart een zeer gedreven docent. Zo doceerde hij aan de diverse conservatoria in binnen- en buitenland. Hij wordt gezien als een van de prominentste trombonisten van ons land.

Angelo Verploegen- Trompet/Flugelhorn
Angelo Verploegen’s staat van dienst is duizelingwekkend, in zowel de jazz, pop als klassieke muziekwereld. Hij werkte samen met de grootste namen, zoals Larry Goldings, Idris Muhammed, Bob Brookmeyer, Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Louis Andriessen, Gino Vanelli, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Frank Boeijen. Meest bekend staat hij als co-leader/producer van het vermaarde The Houdini’s Sextet.

Bert van den Brink – Piano
Boy Edgarprijs winnaar Bert van den Brink is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist in binnen- en buitenland. De lijst musici waarmee Bert speelde is haast onuitputtelijk, w.o. Gino Vannelli, Richard Bona, Toots Thielemans, Chet Baker, Nat Adderley, Eric Vloeimans, Benny Golson, Lee Konitz, Rick Margitza, Philip Catherine, Jesse van Ruller, Cor Bakker, John Engels, Hein van de Geyn en Dee Dee Bridgewater. Bert is tevens actief als arrangeur/producent. Een belangrijk hoogtepunten waren zijn bewerking van Gershwin’s Porgy & Bess voor Angelo Verploegen’s The Houdini’s met het Amsterdam Symfonietta en zijn arrangementen voor het Metropole Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.

Jasper Somsen – Contrabas
Contrabassist, componist en producer Jasper Somsen heeft inmiddels een internationale reputatie verworven, binnen de Europese jazz scene. Hij deelde het podium met o.a. Peter Erskine, Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo, Jeff Ballard, John Beasley, Jean-Michel Pilc, Eric Marienthal, Bob Sheppard, Seamus Blake, Lynne Arriale, Kendrick Scott, Maria Mendes,Tania Kross en vele anderen. Onder zijn eigen naam bracht hij vier albums uit bij Challenge Records, het label waar hij sinds 2017 als onfhankelijke producer aan verbonden is. De afgelopen jaren was hij verantwoordelijk voor de releases van o.a. Bob Sheppard, Enrico Pieranunzi, Lynne Arriale en Jean-Michel Pilc. Hij was gastdocent aan de conservatoria in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Den Haag en Zwolle.

Concert 19.30 uur

 

Aanvang 19.30 uur, deur open 19.15 uur.
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten.

Concert 21.30 uur

 

Aanvang 21.30 uur, deur open 21.15 uur.
Prijs vvk € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten.